Vis împlinit după 13 ani! Lipă şi motivul pentru care a renunţat în ultima clipă să participe la Jocurile Olimpice din 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2004, după ce barca de 8+1 câştigase medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Atena, Elisabeta Lipă, care avea 40 de ani la vremea respectivă şi bifase cea de-a şasea sa ediţie a prestigioasei competiţii, anunţa că îşi va amâna retragerea până în 2008, pentru a reprezenta România şi la Beijing. Însă multipla campioană a pus atunci şi o condiţie.

Singura condiţie pusă de multipla campioană a fost construirea unei piste de canotaj la standard internaţionale. Anii au trecut, iar pista nu s-a făcut nici până astăzi. Abia acum, în 2017, Elisabeta Lipă, realeasă recent în fruntea Federaţiei Române de Canotaj, are şansa să-şi vadă visul împlinit.

Proiectul va fi realizat pe Lacul Surduc, în judeţul Timiş, complexul nautic urmând a fi inaugurat vara viitoare. “Acum trei ani am început discuţiile legate de locul unde să se facă această pistă. În 2008, nu am participat la Jocurile Olimpice de la Beijing tocmai din cauză că statul român nu a reuşit să o realizeze. Până la urmă, această pistă va deservi toate sporturile nautice, nu doar canotajul. Nu vă puteţi imagina cât de bucuroasă sunt că visul meu şi al multor canotori capătă realitate”, a declarat Elisabeta Lipă. 

Pista de canotaj de la Surduc ar urma să aibă 2.150 m lungime, respectiv 2.000 m pentru concurs şi 500 m pentru oprirea ambarcaţiunilor, 135 m lăţime şi minimum 3 metri adâncime. Vor fi 8 culoare, fiecare de 13,5 m lăţime, delimitate prin balize încadrate de apă pe laterale pentru accesul echipelor la start şi pentru ambarcaţiunile care transmit cursele pe canalele TV.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite