Vilanova mai speră, Pique ştie de ce are nevoie Barcelona pentru o “remontada” istorică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pique-Messi

Tito Vilanova şi Gerard Pique au fost prezenţi astăzi din partea Barcelonei la conferinţa de presă oficială dinaintea returului de mâine cu Bayern (21.45, Digi Sport 1 şi Dolce Sport 1). În ciuda scorului din tur, 0-4, echipa catalană susţine că n-a depus încă armele.

“Trebuie să fim noi înşine, să jucăm bine aşa cum o facem în cea mai mare parte a timpului şi să marcăm. Suntem un club care nu se predă, iar fanii noştri cunosc acest lucru. Avem nevoie de un Messi în cea mai bună formă”, a spus Tito Vilanova, antrenorul Barcelonei, completat de Pique: “…şi de un pic de noroc”. 

Cu siguranţă Barcelona are nevoie de mult noroc. Nicio echipă n-a reuşit încă să întoarcă o diferenţă de patru goluri, după manşa tur, într-o fază eliminatorie a Ligii Campionilor. Minuni s-au mai văzut, dar în competiţii inferioare şi în alte faze. 

Credem că puteam realiza <remontada>, din mai multe motive. Şi nici nu putem să nu luptăm, din respect pentru fanii noştri, şi datorită respectului pe care l-a câştigat această echipă din partea altor grupări, care au venit aici de-a lungul istoriei şi n-au fost sigure că se califică, chiar dacă aveau 4-0. Iar dacă nu ne calificăm, măcar să ieşim cu capul sus, ca o echipă mare”, a mai spus Vilanova. 

De partea cealaltă, germanii sunt precauţi, în ciuda scorului din tur. “Am deschis doar o uşă, mai avem multă treabă”, a spus Schweinsteiger. Mijlocaşul german ştie cum e să pierzi la scor pe “Camp Nou”, fiind, alături de Ribery, unul dintre cei doi supravieţuitori ai echipei lui Bayern pe care Barcelona a învins-o cu 4-0 pe Camp Nou, în aprilie 2009, în manşa tur a sferturilor. 

Schweinsteiger are altă experienţă în acest moment, iar antrenorul Jupp Henyckes îl vede lângă Iniesta şi Xavi, ca valoare: “Când am început să o antrenez pe Bayern, am spus că Bastian e un jucător de nivelul lui Xavi şi Iniesta. Are toate virtuţiile pe care le necesită un mijlocaş. Atacă, se apără, e bun şi la loviturile de cap, e un lider, te ajută şi tactic pe teren..e de nota 10”. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite