VIDEO Remiza Stelei la Ploieşti: Petrolul-Astra 1-1. Egal smuls de ploieşteni în prelungiri, la debutul lui Lucescu jr.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astra Giurgiu şi Petrolul au remizat în etapa a 23-a din Liga 1, scor 1-1, care îi provoacă lui Răzvan Lucescu un debut nefericit, cu un semieşec, pe banca prahovenilor. Acest rezultat avantajează din plin Steaua, care se distanţează în fruntea clasamentului, fiind la şase puncte în faţa Astrei, echipa de pe locul doi.

Astra Giurgiu venea la Ploieşti în postura echipei care nu mai câştigase în faţa Petrolului de aproape şase ani. Seria neagră în faţa Petrolului nu i-a complexat pe elevii lui Daniel Isăilă, care, dacă nu ar fi greşit flagrant în minutele de prelungire, ar fi plecat cu toate punctele de pe terenul formaţiei lui Răzvan Lucescu. 

Petrolul-Astra 1-1 / Răzvan Lucescu e sigur: "Steaua e incontestabil campioană" Daniel Isăilă: "Este un 1-1 pentru Steaua"

Astra a fost încă din startul meciului echipa mai solidă, mizând pe joc de pase foarte eficient, care a destabilizat formaţia gazdă. De partea cealaltă, Petrolul a jucat mai mereu previzibil, fiind departe de evoluţiile strălucitoare din perioada când antrenor era Cosmin Contra.

Prima repriză a fost mai săracă în faze de poartă, dar o singură acţiune a fost de consemnat, cea care a adus şi unicul gol al partidei. Laban a centrat în careul ploieştenilor, iar Alcenat a deviat nefericit, în proprie poartă, în minutul 42.

În repriza secundă, trupa lui Lucescu jr. a călcat mai tare pedala de acceleraţie, dar marile ocazii au fost ratate tot de giurgiuveni. În minutul 59, Astra a marcat din nou, dar golul a fost anulat corect, pe motiv de offisde la Marian Cristescu. Ce a urmat pentru Astra a fost de coşmar. Mai întâi, Laban, unul dintre cei mai buni jucători ai oaspeţilor, a primit două cartonaşe galbene în decurs de 12 minute şi a fost eliminat de arbitrul Ovidiu Haţegan.

Apoi au urmat atacuri în valuri la poarta lui Dani Coman. În minutul 85, Mutu i-a pasat excelent lui Priso, care a rămas singur cu portarul oaspete, însă atacantul de culoare al Petrolului şi-a bătut joc de ocazie, stârnind mânia fanilor ploieşteni. Tot pe final de partidă, Paul Papp a făcut un henţ în careu, nesancţionat de arbitrul de centru.

Când toţi fanii ploieşteni se resemnaseră cu înfrângerea, o greşeală mare de marcaj în apărarea Astrei a adus golul egalizator în minutul 2 al prelungirilor. Ben Yousef l-a scăpat din marcaj pe Hoban, Coman a respins greşit în faţă o minge centrată, iar Hoban a înscris din apropierea liniei porţii, gol care a stabilit şi rezultatul final, Petrolul - Astra 1-1.

La capătul acestei partide încheiate nedecis, Steaua este avantajată din plin. Trupa lui Reghecampf profită de faptul că cele două echipe rivale şi-au împărţit punctele şi se distanţează la şase puncte faţă de Astra şi la nouă puncte de Petrolul.

VIDEO Petrolul-Astra 1-1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite