VIDEO A murit Mwepu Ilunga, „autorul“ celui mai amuzant moment din istoria Cupei Mondiale de fotbal

VIDEO A murit Mwepu Ilunga, „autorul“ celui mai amuzant moment din istoria Cupei Mondiale de fotbal

Echipa Zairului la Mondialul din 1974

Campionatul Mondial din 1974 a adus calificarea Zairului (actuala RD Congo), iar africanii au reprezentat pata de culoare a acelei competiţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

În grupe. Zairul a pierdut toate meciurile: 0-2 cu Scoţia, 0-9 cu Iugoslavia şi 0-3 cu Brazilia. În acest joc cu Selecao, Mewpo Ilunga a fost protagonistului uneia dintre cele mai amuzante faze din istoria Cupei Mondiale.

Brazilienii se pregăteau să execute o lovitură liberă, când Mwepu Ilunga a ieşit din zid şi s-a repezit inexplicabil spre balon, pe care l-a lovit cu sete. Cartonaş galben pentru Ilunga, care a părut că e căzut de pe altă planetă. Într-un interviu acordat în 2010, Ilunga a venit cu altă versiune: "Ştiam regulile foarte bine, dar a fost un mod al meu de a protesta. Noi ne accidentam pe teren şi alţii se uitau de la terasă la meci şi îşi luau banii". 

Mwepu Ilunga a murit la 66 de ani, ultima sa slujbă fiind de secund al naţionalei Republicii Democrate Congo. Arbitrul meciului Brazilia - Zair a fost românul Nicolae Rainea, şi el decedat recent. 

Gestul lui Mwepu Ilunga din meciul cu Brazilia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările