VIDEO Şi englezii vor să moară capra vecinului: Everton prelungeşte agonia Premier League pentru Liverpool

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Everton

În urma cu două săptămâni, Gerard şi compania aveau prima şansă la un titlu la care visează din 1989-1990. Astăzi, „cormoranii“ au nevoie de un miracol ca să câştige campionatul.

Liverpool are 18 titluri în palmares, dar n-a câştigat niciodată Premier League. Iar, la cum merg lucrurile, probabil, „cormoranii“ vor fi nevoiţi să mai aştepte cel puţin un sezon pentru a termina pe primul loc în campionat.

Eşecul cu Chelsea, de săptămâna trecută, a făcut ca Liverpool să le dea ocazia celor de la Manchester City să devină principalii favoriţi la câştigarea titlului. Iar „cetăţenii“ au profitat din plin de şansa ivită.

Trupa pregătită de Pellegrini a învins, mai întâi, Crystal Palace (2-0 în deplasare), pentru ca, sâmbătă, să rezolve şi cel mai greu meci pe care îl mai avea de disputat pe acest final de sezon. City a învins Everton la ea acasă, scor 3-2, la capătul unui joc în care fanii celor de la Everton au savurat din plin eşecul echipei lor. 

Motivul? Everton e rivala de moarte a celor de la Liverpool, iar suporterii preferă ca orice alte formaţie, în afară de Liverpool, să câştige Premier League. În plus, Everton nici nu mai avea nevoie de punctele partidei cu City, în condiţiile în care Arsenal are asigurat, în proporţie de 99%, locul 4, ultimul care duce în Liga Campionilor, iar Everton are asigurată prezenţa în Liga Europa.

VEZI GOLURILE MECIULUI EVERTON - LIVERPOOL

În aceste condiţii, e lesne de înţeles de ce înfrângerea cu City, care a trimis Manchester pe locul 1, şi a coborât Liverpool pe 2, a fost savurată de Everton. 

„Cormoranii“ pot reveni pe locul 1, dacă vor învinge Crystal Palace (luni, ora 22.00), dar tot Manchester City va rămâne favorită la titlu. Asta deoarece „cetăţenii“ au un golaveraj mai bun şi un meci restant.. 

Iată cum stau cele două echipe în clasament:

1 Manchester City 80 de puncte (+59 la golaveraj)

- Mai are de jucat acasă cu Aston Villa şi West Ham

2 Liverpool 80 de puncte (+50 la golaveraj)

- Mai are de jucat cu Crystal Palace în deplasare şi cu Newcastle acasă  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite