VIDEO / VAR cu coala de hărtie! Când tehnologia de ultimă oră nu îi mai ajută, arbitrii apelează la soluţii trăsnite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
var

O fază cu totul ieşită din tipare a avut loc în camera VAR a unui meci din Ligue 1 din China, al doilea eşalon fotbalistic al ţării.

În minutul 57 al partidei dintre Shanghai Shenxin şi Heilongjiang unul dintre asistenţii video a utilizat o coală de hârtie pentru a afla dacă a fost sau nu ofsaid.

Oaspeţii, care conduceau cu 1-0 şi evoluau în zece oameni, au reuşit să mai înscrie un gol, dar tuşierul a semnalizat o poziţie de ofsaid, iar arbitrul întâlnirii a hotărât să apeleze la VAR. Doar că faza a fost una la limită, încât tehnologia de zeci de mii de euro s-a dovedit neputinciosă în a stabili fără niciun fel de dubiu dacă a fost sau nu poziţie afară din joc. Arbitrul video a avut ideea să utilizeze o foaie de hârtie pentru a putea stabili cu precizie dacă reuşita trebuie validată sau nu, decizie care a fost ironizată de tot internetul.

Chiar dacă pe imagini pare că atacantul se află într-o poziţie corectă de joc, după mai multe reluări, arbitrul chinez a decis că golul trebuie anulat. Gazdele au reuşit să întoarcă meciul şi au învins cu 2-1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite