Victima huliganilor iese marţi din spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudiu Bălăuţă, bărbatul desfigurat de ultraşii dinamovişti, a fost supus unei intervenţii chirurgicale duminică seara, iar medicii spun că starea sa este stabilă. Poliţiştii au anunţat că prinderea agresorilor e o chestiune de timp, cei patru fiind identificaţi pe baza unor înregistrări video şi a declaraţilor martorilor.

Scene horror produse duminică seara, în jurul orei 18.00, în Spring Time de pe Calea Floreasca. Claudiu Bălăuţă şi un prieten de-al său au intrat în local pentru a servi o pizza, însă locul era plin de suporteri dinamovişti. Ultraşii respectivi fac parte dintr-o grupare mică
din Peluza SUD, care s-a mutat recent în PCH.

„În fiecare zi când Dinamo are meci, fanii stau în părculeţul din spatele fast‑foodului, beau bere şi vin la noi să mănânce. Lucrez aici de trei ani şi nu am avut probleme cu ei", a povestit un angajat.

Ce s-a întâmplat acum? Claudiu Bălăuţă, bodyguardul stilistei Dana Budeanu şi şoferul lui Radu Budeanu, patronul „Cancan", un om impozant, a fost perceput ca poliţist, trimis să-i fileze.

Traumatism cranio‑facial sever

Drept răzbunare, huliganii l-au bătut crunt şi l-au lovit în cap cu mai multe sticle şi chiar cu un ghiveci de flori.

„Pe tura respectivă erau doar fete şi managerul, dar s-au panicat şi până au anunţat incidentul a fost prea târziu. Poliţia a venit în patru minute, după care au apărut şi agenţii de la Shelter, dar ei fugiseră deja. Totul a durat extrem de puţin. Toţi angajaţii au dat declaraţii poliţiştilor, care au venit şi azi pe aici (n.r.-ieri)", a explicat un alt angajat. După ce duminică localul a fost închis, ieri arăta impecabil, de parcă nu ar fi fost niciodată scena actelor de violenţă.

Claudiu a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, diagnosticul fiind traumatism cranio‑facial sever.

L-au cusut şi pleoapele

Acum, starea sa e stabilă şi azi va fi externat. „Avea faţa tăiată de la cioburi, până şi pleoapele i-au fost cusute", a afirmat o sursă medicală, însă victima nu a dorit să ofere nicio declaraţie despre evenimentul de la Spring Time.

Agresorii riscă 7 ani de puşcărie

Cei patru bătăuşi dinamovişti sunt aproape de a fi reţinuţi de forţele de ordine. „În momentul de faţă sunt identificaţi, atât de pe camerele video, cât şi din declaraţiile martorilor. Este o chestiune de timp până la capturarea lor", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

Agresorii, care riscă între doi şi şapte ani de puşcărie, au fost recunoscuţi cu ajutorul unor camere de supraveghere montate în spatele localului, drumul pe care au fugit după ce au comis infracţiunea. Conform cercetărilor, trei dintre ei sunt elevi la Liceul Apicola, iar agresorul principal e un tip corpolent, care are în jur de 40 de ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite