Viaţa cruntă de antrenor: Rednic a povestit care au fost cele mai frumoase şi cele mai urâte cinci minute din cariera sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După CV, e printre tehnicienii foarte buni din România. Din cauza caracterului însă, a fost poreclit „Strâmbu“. Chiar şi aşa, la un moment dat, Rednic a avut parte de un tratament nemeritat, care l-a marcat profund.

Mircea Rednic are şase trofee cucerite ca antrenor, dintre care două titluri cu Rapid (2002-2003) şi Dinamo (2006-2007). Mulţi susţin că el ar fi putut ajunge mai sus în carieră, însă caracterul l-a ţinut înapoi. Rednic e cunoscut ca un om care una îţi spune în faţă, iar apoi face cu totul altceva, motiv pentru care a şi fost poreclit „Strâmbu“. În plus, nu o dată a fost acuzat că face transferuri pentru a-şi lua comisioane de la impresari şi jucători!

De altfel, atunci când a ajuns la Standard Liege, Rednic a făcut două achiziţii dubioase: Adrian Cristea şi George Ţucudean. Bineînţeles, doi fotbalişti care nu rupeau gura târgului în campionatul românesc, au dezamăgit în Belgia. Ulterior, „Puriul“ a plătit preţul pentru aceste mutări neinspirate, fiind conceditat, chiar dacă Standard Liege ajunsese în Liga Europa cu el pe bancă. 

La mai bine de un an de la despărţirea de Standard Liege, Rednic a vorbit despre acel episod într-un interviu acordat pentru revista FIFA şi preluat de gsp.ro.

Ce a spus?

„Eram la Petrolul şi m-au sunat cei de la Standard Liege să mă duc la ei. În dimineaţa de după meciul din sferturile Cupei României, am luat avionul până în Belgia şi m-am întâlnit cu preşedintele clubului. I-am spus că era visul meu să antrenez pe Standard şi am discutat trei ore. Am ajuns la o înţelegere pentru un contract până la finalul sezonului, cam şapte luni.

Echipa era într-o situaţie proastă. Era pe locul 13 în campionat şi suporterii erau nemulţumiţi. Aveam ca obiectiv clasarea pe un loc de cupe europene şi după victoria cu 7-0 din meciul cu Gent am reuşit să ne îndeplinim obiectivul.

După un sezon lung, cu multe probleme reuşisem ceea ce părea imposibil. Au fost cele mai fericite cinci minute din viaţa mea, după care au urma cele mai triste cinci minute. M-am întâlnit cu preşedintele clubului şi mi-a zis că nu-mi mai prelungeşte contractul. Am făcut totul bine, dar m-au dat afară. Am fost dezamăgit“, a povestit Rednic.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite