Din cauza stelistului Varela, Insulele Capului Verde au ratat şansa de a ajunge la Mondialul din 2014. Gafă colosală a federaţiei africane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varela, în tricoul Stelei. FOTO: www.steauafc.com
Varela, în tricoul Stelei. FOTO: www.steauafc.com

Reprezentativa Insulelor Capului Verde era calificată la play-off-ul din zona Africii, ultimul pas înainte de prezenţa la Mondiale, dar a fost sancţionată astăzi de către FIFA.

Varela a fost integralist în victoria cu Tunisia (2-0), din 7 septembrie, din deplasare, partidă care a consfiinţit practic calificarea Insulelor Capului Verde la play-off. 

Doar că fundaşul Stelei nu avea drept de joc la acel meci, fiind suspendat patru meciuri, în martie, după o eliminare pentru un gest nesportiv. 

Pentru această gafă a oficialilor federaţiei, naţionala Insulelor Capului Verde a pierdut partida cu Tunisia la masa verde, scor 0-3. În urma acestei sancţiuni, Insulele Capului Verde au rămas cu 9 puncte, pe locul secund în grupa B, iar Tunisia a acumulat 14 puncte şi, ca lider de grupă, s-a calificat la barajul african. 

Pe lângă această sancţiune, Comitetul de Disciplină al FIFA a decis să amendeze federaţia din Insulele Capului Verde cu 6.000 de franci elveţieni (aproximativ 5000 de euro).

Tragerea la sorţi a play-off-ului pentru zona din Africa are loc luni, 16 septembrie. Cele mai bune cinci clasate din zonă în clasamentul FIFA vor fi capi de serie. Partidele se joacă în dublă manşă, pe 13-14 octombrie şi 15 noiembrie. 

Echipele calificare la play-off-ul african: Tunisia, Etiopia, Coasta de Fildeş, Ghana, Burkina Faso, Nigeria, Egipt, Algeria, Camerun şi Senegal.

Câştigătoarele barajului se califică la CM 2014.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite