Un fost antrenor al Stelei şi al Astrei şi-a părăsit apartamentul din Kiev, dar nu a plecat din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oleg Protasov
Oleg Protasov

Acum vicepereşedinte al Federaţiei de Fotbal din Ucraina, fostul tehnician crede că atacturile lui Vladimir Putin i-a făcut pe ucraineni să devină şi mai uniţi decât erau.

Oleg Protasov a fost antrenor al Stelei, în 2005-2006, şi al Astrei, în 2014-2015, este acum vicepreşedinte al federaţiei ucrainene. Nu a părăsit capitala acum aflată sub asediun rusesc, şi crede că dictatorul rus a sperat că va termina agresiunea în 2 zile.

„Mi-am părăsit locuinţa din Kiev, mai ales că este la etajul 14 al unui complex de clădiri, ceea ce nu este tocmai sigur. Ori de câte ori sună sirenele de alarmă, locuitorii trebuie să-şi părăsească locuinţele şi să coboare la subsol, ceea ce este inacceptabil pe termen lung, fără lift. 

De aceea, în prezent stau cu prietenul şi vechiul meu coleg de echipă, Gennady Litovcenko, în casa lui, aflată lângă Kiev”, le-a povestit Protasov celor de la Augsburger Allgemeine şi Frankfurter Allgemeine Zeitung, preluat de gsp.ro.

„Chiar şi atunci când au fost semne de invazie, după ce trupele ruse s-au aliniat la graniţa cu Ucraina pentru presupuse manevre, nu mă aşteptam ca acest individ să facă un asemenea pas. 

Putin a vrut să declanşeze un blitzkrieg, dar ne-a subestimat. Agresiunea rusă a făcut ca poporul ucrainean să devină o forţă unită, pregătită să se sacrifice pentru a-şi apăra patria până la ultima suflare”, a adăugat fostul tehnician.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite