Ultimul drum al lui Gheorghe Bozga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Bozga
Gheorghe Bozga

Peste trei sute de persoane au asistat, duminică, în Sala olimpică de tenis de masă din Bistriţa la funeraliile antrenorului emerit Gheorghe Bozga, printre acestea numărându-se şi Otilia Bădescu, Valeria Borza, Mihaela Şteff, Adrian Crişan şi Bernadette Szocs.

Slujba de înmormântare, oficiată de un sobor de preoţi ortodocşi a fost precedată de o serie de alocuţiuni rostite de oficiali din lumea sportului, dar şi de schimburi de mingi făcute de sportivii pe care i-a antrenat Bozga de-a lungul timpului.

Pe o masă de tenis, amplasată în faţa sicriului antrenorului emerit, au făcut schimburi de pase, cu medaliile câştigate de-a lungul timpului atârnate la gât, Otilia Bădescu, Valeria Borza, Mihaela Şteff, Adrian Crişan, Bernadette Szocs, dar şi alţi jucători, toţi foşti elevi ai lui Gheorghe Bozga. Ulterior, aceştia şi-au scos medaliile de la gât şi le-au depus în sicriul în care se afla corpul neînsufleţit al antrenorului lor.
Totodată, sportivii au semnat cu toţii un tricou alb pe care l-au aşezat la picioarele antrenorului, printre coroanele de flori care înconjurau sicriul. În tot acest timp, pe un ecran erau proiectate imagini de la antrenamente, concursuri sau interviuri acordate de antrenor.

În numele celor pe care i-a antrenat Gheorghe Bozga a vorbit sportiva Bernadette Szocs care şi-a stăpânit cu greu lacrimile. Pe tot parcursul slujbei de înmormântare, ea a ţinut în mâini un tablou în care apărea alături de Gheorghe Bozga şi pe care scria "Ce fericită eram atunci alături de dumneavoastră".

Pe Sala olimpică de tenis de masă din Bistriţa a fost atârnat, în ultimele zile, un imens steag negru, iar în jurul sicriului a fost pusă pe simeze o expoziţie cu fotografii ale lui Gheorghe Bozga şi articole de ziar.
Bozga a fost înmormântat în cimitirul municipal din Bistriţa.

Antrenorul emerit de tenis de masă Gheorghe Bozga, a decedat, joi, într-un spital din Bucureşti unde a suferit o intervenţie chirgicală.

Gheorghe Bozga (58 de ani) i-a antrenat şi lansat în lumea sportului pe Călin Creangă, Mihaela Steff, Adrian Crişan, Bernadette Szocs şi pe mulţi alţii, fiind, în ultima perioadă, coordonatorul Centrului olimpic de tenis de masă de la Bistriţa în care se antrenau inclusiv copii şi juniori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite