Tragere la sorţi Europa League: Lucescu se luptă cu Sevilla pentru un loc în finală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu FOTO Shakhtar.com
Mircea Lucescu FOTO Shakhtar.com

Liverpool, Villareal, Sevilla şi Şahtior Doneţk sunt cele patru echipe calificate în semifinalele Ligii Europa în acest sezon.

Şahtior Doneţk - Sevilla şi Villareal - Liverpool sunt cele două semifinale ale Ligii Europa, conform tragerii la sorţi care a avut loc la Nyon. 

Semifinalele Ligii Europa se vor disputa la 28 aprilie (turul) şi în 5 mai (returul).Finala este programată în 18 mai, la Basel.

Tragerea la sorţi a fost efectuată de eleveţianul Alexander Frey, fost atacant al echipei FC Basel.

Mircea Lucescu este singurul reprezentant al României care a rămas angrenat în competiţiile europene, antrenorul de 70 de ani fiind pentru a treia oară în semifinalele unei competiţii europene. El a mai jucat cu Dinamo în 1990 în semifinalele Cupei Cupelor şi a mai ajuns cu Şahtior în 2009 în această fază, reuşind chiar să câştige trofeul. 

Mircea Lucescu, antrenor Şahtior, în direct la DolceSport: "Indiferent care ar fi fost echipa, tot greu era. E mai complicat pentru că jucăm primul meci acasă, dar n-aveam niciun fel de preferinţe pentru adversar. Cu Sevilla m-am mai întâlnit, au câştigat cu un noroc incredibil, vom încerca să ne luăm revanşa".

Sevilla şi Şahtior s-au întâlnit în 2007, în optimile Europa League. Conduşi cu 2-1, spaniolii l-au trimis la un corner în careu pe portarul Palop, care a reuşit egalarea cu o lovitură de cap şi a împins meciul în prelungiri. Sevilla a mai dat un gol şi în prelungiri şi a scos-o pe Şahtior.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite