Tătăruşanu, păcălit de francezi: Cum a ajuns portarul naţionalei o simplă rezervă şi ce i-a transmis antrenorul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele două sezoane, Ciprian Tătăruşanu (33 de ani) a jucat 64 de meciuri pentru Nantes în prima ligă din Franţa. Acum, el s-a „lipit“ de banca de rezerve la noua sa echipă.

Proastă alegere a făcut Ciprian Tătăruşanu în momentul în care lăsat Nantes, unde era om de bază, pentru a semna cu Lyon. Ce-i drept, la prima vedere, transferul era un mare pas înainte, Lyon fiind o echipă mult mai bună. 

Doar că, ulterior, lucrurile n-au evoluat, aşa cum şi-ar fi dorit Tătăruşanu, iar în acest moment, el e rezerva unui portar de 28 de an, portughezul Anthony Lopes. Acesta se află la Lyon din 2012 şi nu poate fi scos din echipă.

Prezent în studioul Digi Sport, selecţionerul Cosmin Contra a explicat cum de Tătăruşanu a semnat cu o echipă unde n-are şanse reale de a juca în mod constant.

Ce a spus Cosmin Contra?

*Istoria nu e aşa, pentru că el avea un acord verbal cu Lyon pe când ei voiau să-l vândă pe Lopes, titularul de drept. I-au promis că acesta va pleca şi că el va rămâne numărul 1 la echipă. Numai că Lopes n-a mai plecat, oferta a picat, şi atunci Tătăruşanu e acum într-o situaţie ingrată.

*Sylvinho (n.r. - antrenorul lui Lyon) i-a spus în faţă că nu va apăra decât în Cupa Ligii, Cupa Franţei. Dacă antrenorul îţi taie macaroana, atunci ce să mai zici?

*Caută soluţii. Acum încearcă să vorbească cu cei din conducere, să-l lase să plece sub formă de împrumut un sezon. Nu cred că la Nantes, la o echipă de un nivel bun.

*Trebuie să văd dacă va fi titular sau nu. De multe ori, decid în funcţie de ce văd la antrenamente. Tătăruşanu a jucat în meciuri de pregătire, nu e o problemă. Dacă mental va fi bine, atunci nu vor fi probleme. Aşa a fost şi la dubla cu Norvegia şi Malta, pentru că nu mai juca de o lună la Nantes, era pe picior de plecare şi nu mai era inclus în lot. Dacă va veni bine mental, atunci va fi OK.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite