Szekely revine, dar nu are loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul se întoarce la antrenamente în august, dar a pierdut echipa şi va fi rezerva lui Nicoliţă. Venirea lui Piţurcă nu e de bun augur pentru toţi jucătorii. Szekely se teme că accidentarea suferită în urmă cu cinci luni îl va costa postul de titular.

Szekely trece prin cea mai grea perioadă a carierei sale. După ce în aprilie a fost operat din cauza unei entorse la genunchiul drept, soldată cu o leziune de menisc intern, mijlocaşul dreapta nu s-a refăcut nici până acum complet.

„Iani" şi-a petrecut ultima perioadă la Bologna, acolo unde a intrat în programul de recuperare al renumitei clinici italiene. Chiar dacă revenirea sa pe teren este programată pentru mijlocul lunii septembrie, şedinţele specifice de recuperare se vor termina peste câteva săptămâni, iar fotbalistul de 27 de ani va reintra la antrenamentele echipei.

Piţi nu l-a sunat

De abia la Bucureşti, Szekely va apuca să-l cunoască şi el pe noul antrenor al echipei. Cunoscut drept un tip rece, Victor Piţurcă nu s-a interesat în mod direct de starea elevului său, el aflând doar prin intermediul medicului şi al staffului echipei cum decurge recuperarea jucătorului. Cel care a stat de vorbă cel mai des cu mijlocaşul este preşedintele Valeriu Argăseală, acesta sunându-l periodic pentru a-l întreba cum se simte.

Motivul pentru care Piţi nu îşi face atât de multe griji privind data întoarcerii lui Szekely pe gazon este acela că în banda dreaptă prima opţiune la titularizare o are Nicoliţă. Proaspăt învestit căpitan, „Jardel" se număra printre preferaţii tehnicianului şi pe vremea când Piţurcă pregătea echipa naţională. În acel timp, Janos nu intra în vederile fostului selecţioner, deşi avea evoluţii dintre cele mai bune la Oţelul.

N-a avut rival

Janos Szekely s-a accidentat într-un moment în care totul îi mergea de minune. După ce în primul an la Steaua nu confirmase aşteptările, sub comanda lui Stoichiţă, mijlocaşul dreapta a explodat, marcând cinci goluri în 21 meciuri. Mai mult, pentru a-i face loc în banda dreaptă, „Lippi" îl mutase şi pe Bănel Nicoliţă pe partea stângă.

A ratat şansa de a juca în Italia

Puţini ştiu că Szekely putea ajunge în 2002 sub comanda lui Luciano Spalletti. „Pe la 19 ani am fost în Italia, la Ancona. Am jucat la tineret, în amicale, dar şi în două partide ale echipei mari, Spalletti era mulţumit de mine. M-am întors însă în România pentru că se dăduse legea cu numărul de extracomunitari", a povestit ulterior Szekely.

1,5 milioane de euro le-a plătit acum doi ani Gigi Becali celor de la Oţelul în schimbul lui Szekely.
4 e numărul echipelor din cariera de până acum a mijlocaşului de 27 de ani: Poli Timişoara, „U" Cluj, Oţelul şi Steaua.
78 de meciuri a jucat până acum Janos Szekely în primul eşalon din România, reuşind să marcheze 15 goluri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite