Super-Torje le-a dat aripi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabi Torje (nr. 25) a făcut cel mai bun meci al său în Spania
Gabi Torje (nr. 25) a făcut cel mai bun meci al său în Spania

Fostul dinamovist a obţinut un penalty şi a marcat un gol în prima victorie a celor de la Granada.

Granada a avut nevoie de şase etape pentru a câştiga un meci în campionatul Spaniei. După două egaluri şi trei înfrângeri în primele cinci runde, echipa lui Torje ajunsese pe locul 18, primul retrogradabil, iar întâlnirea cu nou-promovata Celta Vigo era de totul sau nimic pentru gazde.

Fără nicio realizare de când a ajuns în Spania, Torje a ieşit la rampă tocmai într-un asemenea meci capital. Mai întâi, în minutul 10, mijlocaşul de 22 de ani a obţinut penalty-ul din care Siqueira a deschis scorul. Şapte minute mai târziu, Siqueira a devenit servant pentru internaţionalul român, care a punctat pentru 2-0. Deşi avantajul de două goluri n-a rezistat decât trei minute, Torje şi colegii săi s-au apărat eroic până la final pentru o victorie care a urcat Granada până pe locul 16, cu cinci puncte.

„Bursucul" nu mai are milă de nimeni

După un debut catastrofal la Dinamo Moscova, în care a câştigat un singur meci, a remizat în altul şi a pierdut de patru ori, acum, Dan Petrescu bate tot!
Mai întâi, a fost 3-2, în campionat cu Amkar Perm, apoi, un 3-0 categoric în Cupă, cu Torpedo Moscova, pentru ca, ieri, Dinamo Moscova să câştige derby-ul cu ŢSKA Moscova, scor 2-0.

A schimbat liderul în Rusia

La cum s-a jucat, părea că trupă pregătită de Petrescu se bate la titlu, iar adversarii sunt la retrogradare. Cu Ropotan titular (a jucat 63 de minute), oaspeţii au deschis scorul prin ungurul Dzsudzsák (38), iar de aici până la final, pe teren a existat o singură echipă. Kokorin a făcut 2-0 în minutul 51, gazdele au rămas în 10 din minutul 58, iar Dinamo Moscova a obţinut al treilea succes din acest campionat.

După acest rezultat, elevii lui Dan Petrescu au părăsit zona retrogradării, ajungând pe locul 13 din 16, cu nouă puncte. Profitând de eşecul suferit de ŢSKA, Anji a învins Volga cu golurile lui Eto'o (45) şi Lacina Traore (62) şi a trecut pe primul loc. 

Mutu, titular şi victorios

Pentru prima dată de când a ajuns la Ajaccio, Mutu a fost titular, el bifând 70 de minute în partida câştigată cu Brest, scor 1-0. „Briliantul" s-a pus la punct cu forma fizică şi a slăbit patru kilograme. El a ajuns deseori la finalizare, având trei mari ocazii de a marca. În momentul schimbării, românul a fost aplaudat de un întreg stadion.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite