După două etape, Steaua e cea mai slabă echipă din Liga campionilor. Campioana are cifre dezastruoase la multe capitole

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steliştii au părăsit terenul cu capul plecat
Steliştii au părăsit terenul cu capul plecat

După primele două etape ale fazei grupelor în cea mai tare competiţie europeană intercluburi, Steaua este cea mai slabă grupare, ca număr de puncte şi golaveraj, dar nici alte statistici nu arată încurajator.

„Să câştigăm campionatul, apoi să ajugem în grupele Ligii Campionilor“. Este obiectivul pe care şi l-au fixat în România multe echipe, dar pe care puţine îl ating. De cele mai multe ori a făcut-o Steaua, dar roş-albaştrii dezamăgesc constant în cea mai tare competiţie europeană intercluburi. Par a fi ghidaţi mai mult de motto-ul părintelui fondator al Jocurilor Olimpice moderne, francezul Pierre de Coubertain, cel care spunea că „important nu e să câştigi, ci să participi”. Iar Steaua se pricepe la acest capitol. A ajuns la cele mai multe prezenţe, dintre echipele din România, în grupele Ligii Campionilor, dar de la ultima victorie în competiţie au trecut şapte ani, acel 4-1, în deplasare, cu Dinamo Kiev.
În ciuda faptului că pe plan intern Steaua a defilat în campionat, sezonul trecut, şi o face şi în continuare, a şaptea prezenţă la „masa bogaţilor“ a început dezastruos. Sunt 32 de echipe în grupele Ligii Campionilor, iar echipa lui Reghecampf e ultima. Doar Anderlecht şi Celtic sunt în apropiere. După două etape, Steaua n-are niciun punct, iar golaverajul e dezastruos (-7). În plus, roş-albaştrii n-au marcat niciun gol, o contraperformanţă cu care se mai „mândresc“ aceleaşi Celtic şi Anderlecht, plus Austria Viena, dar austriecii au luat un punct în etapa a doua, după un 0-0 la Sankt-Petersburg, cu Zenit.

Steaua plăpândă şi ineficientă

Nu doar lipsa punctelor şi golaverajul dezastruos atârnă greu în contul Stelei. Şi alte statistici, furnizate de site-ul oficial al UEFA, arată că echipa lui Reghecampf nu gestionează bine anumite situaţii ale jocului. Sunt cifre care sugerează practic problemele din defensivă, dar şi lipsa unui atacant de clasă. Plus o problemă de ineficacitate . Roş-albaştrii au trimis de 14 ori balonul pe cadrul porţii adverse, dar n-au marcat niciun gol. Sunt pe locul 16 în privinţa numărului de pase, dar coboară în clasament când e vorba de procentul paselor reuşite (locul 22). Adică încearcă să plimbe mingea, dar n-o fac eficient.
Aceeaşi situaţie e şi la capitolul centrări. Din 22 de astfel de faze (locul 15), steliştii n-au completat decât şapte (locul 18). Nu strălucesc nici la fazele fixe, momente care pot aduce un gol şi pot schimba soarta unor partide. Dar, când nu prea ai mingea (a 25-a echipă din cele 32 la capitolul posesie), nu prea ai cum să ajungi la poarta adversă. Steaua a smuls adversarilor doar şapte cornere (locul 29). Exact cât Bayern, doar că bavarezii confiscă balonul în meciurile lor, locul 2 la posesie (63%), imediat după Barcelona (64%). Situaţia n-arată deloc bine pentru elevii lui Reghecampf, însă steliştii au şi o circumstanţă atenuantă pentru poziţionarea în „topul ruşinii“. Au avut parte de un debut greu , cu cele mai tari echipe din grupă, cu Schalke, în deplasare, şi Chelsea, acasă.

Steaua în Liga Campionilor (după două meciuri)

Cele mai puţine puncte: 0 (la fel ca şi Anderlecht  şi Celtic)
Cel mai slab golaveraj: -7  (urmează Galatasay şi Anderlecht, cu minus 5)
0 goluri marcate: la fel ca şi Celtic, Austria Viena şi Anderlecht
Şuturi pe poartă: 14 (locul 13)
Pase:  1066 (locul 16)
Pase reuşite:  772 (locul 17)
Procent pase reuşite: 72% (locul 22)
Centrări: 22 (locul 15)
Centrări reuşite: 7 (locul 18)
Posesie: 45% (locul 25)
Cornere: 7 (locul 29)
Faulturi comise: 31 (locul 7)
Faulturi suferite: 24 (locul 21)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite