Steaua, inaugurare fastuoasă a stadionului! Echipa a câştigat la scor primul meci de pe noua arenă FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meciul inaugural al stadionului Ghencearetragere tricou Lacatus FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

CSA Steaua a făcut o demonstraţie de forţă, miercuri, în faţa grupării OFK Belgrad, din liga a treia din Serbia, formaţie pe care a învins-o, scor 6-0, în partida amicală prin care a fost inaugurat oficial Stadionul Steaua.

După o primă repriză anostă, steşiştii s-au dezlănţuit în partea secundă, toate cele 6 goluri fiind macate după pauză, prin Chipirliu (50 şi 52), Huiban (62-p), Gherghiceanu (76) şi Robert Neacşu (87-p şi '90+4). Echipa Armatei, proaspăt promovată în Liga a II-a, a ales să inaugureze noua arenă împotriva echipei OFK Belgrad pentru că şi primul meci de pe vechiul stadion, dat în folosinţă în anul 1974, a fost jucat împotriva aceleiaşi formaţii.

Înaintea partidei, a fost retras tricoul cu numărul 7 pe care Marius Lăcătuş l-a purtat la Steaua. O pânză uriaşă, reprezentând tricoul lui Lăcătuş, asemănătoare cu cele de la Euro-2020, a fost desfăşurată la centrul terenului, iar pe ecranele noii arene au fost prezentate imagini cu goluri marcate de Lăcătuş în cariera lui de fotbalist. Fosta extremă a primit o diplomă şi a ţinut un discurs, care nu s-a putut auzi pe arenă, din motive tehnice.

Tot cu prilejul inaugurării noului stadion, CSA Steaua a celebrat şi 35 de ani de când echipa a câştigat Liga Campionilor, la 7 mai 1986, după 2-0 la loviturile de departajare, în finala disputată, la Sevilla, cu FC Barcelona. Numeroşi componenţi ai acelei echipe, printre care Miodrag Belodedici, Ladislau Boloni, Gabi Balint, Tudorel Stoica, Helmut Duckadam, Victor Piţurcă, Anghel Iordănescu, dar şi alte glorii ale Stelei au fost prezente la partida de miercuri.

Meciul inaugural al stadionului Ghencearetragere tricou Lacatus FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

"Este un moment foarte important care marchează inaugurarea noului stadion Steaua într-o zi de 7 atât de specifică clubului Steaua. Sunt 47 de ani de la inaugurarea fostului stadion şi 74 de ani de la înfiinţarea Steaua Bucureşti. Pe 7 mai Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni, iar pe 7 iunie este aniversarea clubului. Retragerea numărului 7 este un moment deosebit în istoria echipei de fotbal şi reprezintă un semn de respect pentru tot ce a însemnat Marius Lăcătuş pentru Steaua. Totodată, marcăm 35 de ani de la momentul unic în fotbalul românesc, câştigarea Cupei Campionilor Europeni", a declarat George Ogăraru, managerul CSA Steaua, în exclusivitate pentru Digi Sport.

Meciul s-a disputat cu o prezenţă numeroasă a galeriei steliste în tribune, care a folosit materiale pirotehnice - torţe, fumigene şi petarde - în spectacolul ei.

Construcţia noului stadion, cu o capacitate de 30.000 de locuri, a început în 2018 şi a costat aproape o sută de milioane de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite