Sorana, rezultat fantastic: Cîrstea va urca spectaculos în clasamentul WTA după a doua semifinală din 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sorana cirstea FOTO afp

Dintre cele trei românce care s-au aflat pe tabloul principal al turneului din Uzbekistan, Irina Begu (117 WTA), Monica Niculescu (106 WTA) şi Sorana Cîrstea (96 WTA), ultima e acum la un pas de finală.

Sorana Cîrstea o să joace, din nou, în acest an, în semifinalele unui turneu WTA, după ce a reuşit această performanţă şi în luna mai, la Nurnberg. Atunci, „Sori“ a ratat prezenţa în ultimul act, pierzând în minimum de seturi cu Putintseva.

Acum, la Taşkent, sportiva de 29 de ani e în formă, a trecut, în primele partide, de Allertova (254 WTA), de Bonaventure (123 WTA) şi astăzi de Kovinic (120 WTA).

Succesul din sferturi a fost unul spectaculos, după trei seturi. „Sori“ a luat primul set cu 7-5, iar în al doilea a avut o revenire în forţă, când adversara ei avea 5-2. Cîrstea a luat trei game-uri la rând, a făcut 5-5, însă, din păcate, în următorul game şi-a pierdut serviciul, iar ulterior a cedat şi setul: 5-7.

În decisiv însă, românca a fost de neoprit! A condus cu 5-1 şi s-a impus cu 6-1. Partida a durat două ore şi 24 de minute.

În semifinale, pe Cîrstea o aşteaptă ucraineanca Katarina Zavatska (19 ani, 142 WTA). 

Graţie parcursului de până acum la Taşkent, Sorana va urca 15 locuri în clasamentul WTA până pe 81.

CITEŞTE ŞI:

Bouchard, o catastrofă: O româncă a spulberat-o într-un turneu ITF! Cifrele lui Genie sunt groaznice

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite