Sorana este de neoprit: victorie imensă la Strasbourg şi calificare în finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana

Românca de pe poziţia 61 WTA continuă sezonul excepţional pe zgură! După ce, în aprilie, a triumfat la Istanbul, vineri seara, Sorana Cîrstea s-a calificat şi în ultimul act de la Strasbourg

În semifinalele competiţiei, Sorana a învins-o, în urma unei partide epuizante, care a durat 2 ore şi 12 minute, pe Magda Linette (48 WTA), scor 3-6, 6-4, 6-2.

Pentru calificarea în a doua sa finală a sezonului şi a şasea din carieră, Cîrstea a muncit din greu, fiind nevoită să revină după ce a pierdut primul set. 

Jucătoarea noastră a început meciul ezitant, nici serviciul nu a funcţionat foarte bine, astfe că s-a văzut condusă cu 4-1. De partea cealaltă, Linette nu a avut emoţii pe propriul serviciu şi a încheiat repede setul, în doar 36 de minute, fără să îi fi oferit româncei nici măcar o şansă de break. 

Setul secund a fost foarte echilibrat, cu game-uri pe muchie de cuţit (au fost inclusiv câte 2 break-uri de fiecare parte), şi s-a ajuns la 4-4. Sori a reuşit să îşi controleze mai bine emoţiile şi a închis setul după o altă oră de joc, 6-4. 

Decisivul a stat în cumpănă doar în prima sa parte. La scorul de 2-2, Sori a reuşit o serie de patru game-uri consecutive şi va juca mâine cu trofeul pe masă.

Calificarea în finală este recompensată la Strasbourg cu un premiu de 13.224 de euro şi cu 180 puncte WTA. Campioana va primi 23.548 de euro şi 280 de puncte WTA.

Finala competiţiei se va juca sâmbătă, adversara Soranei urmând să se decidă după disputarea celelalte semifinale, Kejcikova - Niemeier. 

Citeşte şi 

Sorana Cîrstea, primele declaraţii după calificarea în finala de la Strasbourg: "Este extraordinar!"

Parcursul de la Strasbourg

Turul 1 Sorana Cîrstea - Venus Williams (104 WTA) 6-1, 2-6, 6-1

Optimi Sorana Cîrstea  - Shuai Zhang (45 WTA) 6-2, 6-1.

Sferturi Sorana Cîrstea ar fi trebuit să joace cu Bianca Andreescu, dar aceasta s-a retras din cauza unei accidentări

Semifinală Sorana Cîrstea - Magdalena Linette (48 WTA) 3-6, 6-4, 6-2

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite