Sorana Cîrstea a dat lovitura: va lucra cu omul care i-a fost alături timp de şapte ani Simonei Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea a anunţat, la Ştirile TVR, că a început să colaboreze cu Teo Cercel pentru pregătirea fizică. Sfertfinalistă la Roland Garros în 2009, Sorana este a doua cea mai bine clasată româncă în clasamentul WTA, pe locul 75, după Simona Halep.

Sorana Cîrstea şi Teo Cercel au mai colaborat în urmă cu şapte ani, cei doi cunoscându-se de mai bine de o decadă. Alina Tecşor, fost căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a României şi soţia lui Teo Cercel, a fost una dintre primele antrenoare ale Soranei Cîrstea, cele două fiind foarte apropiate.

Teo Cercel s-a despărţit brusc de Simona Halep, chiar în timpul circuitului australian de tenis, la începutul acestui an. Halep i-a reproşat în văzul tuturor lui Teo Cercel că se simte obosită în timpul unui meci de la Adelaide, trimiţându-l pe Darren Cahill de la on-court coaching să îi transmită preparatorului său fizic mesajul auzit de toată lumea.

La 30 de ani, Sorana a profitat de această despărţire dintre Simona şi cel mai vechi om din staff-ul său tehnic, angajându-l acum pe unul dintre cei mai bine cotaţi preperatori fizici din circuit, cooptat pentru o scurtă perioadă de timp şi de dubla câştigătoare de Grand Slam, Svetlana Kuzneţova (Rusia). Darren Cahill, antrenorul Simonei, a vorbit mereu în termeni măgulitori despre Teo Cercel, iar Simona a fost adesea lăudată pentru forţa fizică şi deplasarea excelentă de pe teren - un rezultat direct al pregătirii fizice.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite