Simona de România a luat doar "farfuria", dar o va depăşi pe Azarenka, locul 4 WTA, după turneul de la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTo AFP
Simona Halep FOTo AFP

Simona Halep a fost învinsă în trei seturi de Maria Şarapova în finala turneului de la Madrid, dar s-a ales cu 340.000 de euro şi a strâns foarte mult  diferenţa faţă de Victoria Azarenka.

Învinsă de Maria Şarapova în finala turneului de la Madrid, Simona Halep a „colecţionat” totuşi 650 de puncte WTA, cu care a strâns mult ecartul faţă de Azarenka.
Simona Halep a plecat de la Madrid la Roma, turneul din capitala Italiei de anul trecut fiind linia de start a ascensiunii jucătoarei noastre. Venită din calificări, românca le-a „înşirat” în 2013 pe Kuzneţova, Radwanska, Vinci şi Jankovici, pentru a se opri în semifinale în faţa „colosului” Serena.
Aşadar, Simona are multe puncte de apărat în clasamentul WTA, dar, indiferent ce va face anul acesta, o va depăşi în ierarhie pe Victoria Azarenka. Accidentată, bielorusa va pierde cele 620 de puncte pe care le-a câştigat în 2013, prin atingerea finalei de la Roma, iar Halep va urca până pe poziţia a 4-a, cu o singură condiţie: cehoaica Petra Kvitova să nu câştige turneul.
Traseu dificil pentru Simona
Halep a intrat în tabloul competiţiei de la Roma direct în turul doi şi miercuri o va întâlni pe Madison Keys. Meciul nu va fi deloc unul facil, dacă ne raportăm la precedenta întâlnire dintre cele două jucătoare. La Sydney, la începutul acestui an, americanca de 19 ani a avut nevoie de puţin mai mult de o oră pentru a trece de Simona în două seturi: 6-1, 6-4. A fost, totuşi, doar un turneu de încălzire pentru Australian Open, iar jucătoarea noastră e mult mai competitivă pe zgură faţă de oponenta sa. Dacă trece de Keys şi toate „planetele” se aliniază conform clasamentului WTA, Halep va juca în turul trei cu Venus Williams, în sferturi cu Şarapova, iar în semifinale din nou cu Serena.
Sorana joacă marţi
Sorana Cîrstea, locul 27 în topul feminin al tenisului, intră în concurs din turul I al turneului de la Roma. Sorana o va întâlni azi pe Christina McHale (SUA, locul 63), iar în următoarele meciuri s-ar putea confrunta cu Dominika Cibulkova şi cu Petra Kvitova.

Clasamentul WTA

1. Serena Williams 11590

2. Ni La 7475

3. Agnieszka Radwanska 6290

4. Victoria Azarenka 5361

5. Simona Halep 5340

6. Petra Kvitova 4605

7. Maria Şarapova 4261

64 era locul ocupat de româncă anul trecut, la 13 mai, când a început turneul de la Roma

Slabă la Roma şi bună la la Roland Garros?
2014 a fost un an oscilant pentru Simona Halep, care a alternat performanţele excelente cu turneele în care a ieşit prematur din cursă. Fluctuaţiile de la un concursla altul au fost remarcate şi de siteul WTA, chiar înaintea competiţiei de la Madrid: „Simona a fost ca un yoyo (n.r. – jucărie care urcă şi coboară, cu ajutorul unei sfori) în 2014. Dacă ne bazăm pe această secvenţă, Simona va rămâne mult timp în joc la Madrid”. Şi chiar aşa fost, Halep oferind o prestaţie strălucită în Spania.  Dacă s-ar merge în continuare pe acest şir, pentru Simona ar urma un turneu slab la Roma şi unul extrem de reuşit la Roland Garros. Al doilea Grand Slam al anului începe la Paris la sfârşitul lunii mai.


Simona Halep în 2014
Turneu                   Unde a ajuns
Sydney                  primul tur
Australian Open sferturi
Paris                     primul tur
Doha                     a câştigat
Dubai                   primul tur
Indian Wells         semifinale
Stuttgart               primul tur
Madrid                   finală

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite