Simona Halep, eliminată în turul secund al turneului de la Roma! Românca a avut probleme medicale în setul decisiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep finala Madrid Kiki Bertens FOTO AFP Javier Soriano

Simona Halep părăseşte turneul de la Roma încă din turul secund. Românca a fost eliminată surprinzător de Marketa Vondrousova (19 ani, 44 WTA) după un meci în care a acuzat o accidentare,

După ce Simona câştigase primul set în puţin peste jumătate de oră, jucătoarea din Cehia şi le-a adjudecat pe următoarele două, a câştigat meciul, scor 2-6, 7-5, 6-3, şi s-a calificat în optimi,

Începutul meciului a fost echilibrat, s-a mers pe fructificarea avantajului propriului serviciu până la 2-2, apoi Halep a luat următoarele 4 game-uri la rând şi a închis setul.

În setul al doilea, pâna la scorul de 3-2 pentru Marketa, fiecare jucătoare avea 2 break-uri în cont. S-a mers cap la cap până scorul de 6-5, moment în care cehoaica a făcut break-ul la a doua oportunitate şi a trimis meciul în decisiv.

Jucătoarea născută în Constanţa a avut nevoie de intervenţia stafului medical în setul decisiv, la scorul de 2-1 pentru adversară. Fizioterapeutul a întrebat-o pe Simona dacă doreşte să meargă la vestiare, dar românca a acceptat să primească îngrijirile pe teren. Halep resimţea dureri puternice în zona gambei, loc unde a fost masată mai multe minute, pauza durând aproximativ 6 minute.

La două game-uri de la reluarea meciului, la scorul de 2-3 pentru Vondrousova, Simona l-a chemat pe teren pe antrenorul  Daniel Dobre, căruia i-a trasmis că are dureri mari. Tehnicianul i-a sugerat sportivei să se retragă şi i-a atras atenţia că principala ţintă este turneul de Mare Slam de la Roland Garros. "Obiectivul nostru e Roland Garros-ul. Dacă vrei să dai măciuci şi vrei să câştigi.... Daca vrei să nu te accidentezi, mai bine nu mai juca. Depinde cum te simţi. Dacă simţi că e contractat, rişti să stai o săptămână. Obiectivul nostru e Roland Garros. Ai jucat, ai încercat, asta e", i-a transmis Dobre sportivei, care a decis să continue.

La reluare, Simona şi-a făcut relativ uşor serviciul, la 30, iar în game-ul următor chiar şi-a făcut rost de o minge de break. Românca nu a reuşit să o concretizeze, a mai adunat doar 3 puncte în  următoarele 2 game-uri şi a părăsit terenul învinsă, după un meci care a durat două ore şi 12 minute.

Statistica partidei

Aşi
Halep 3 - Vondrousova  2

Duble greşeli
Halep 1 - Vondrousovas 6

Procentaj primul serviciu
Halep 69% - Vondrousova 63%

Procentaj al doilea serviciu
Halep 38% - Vondrousova 56%

lovituri direct câştigătoare
Halep 31 - Vondrousova 38

Erori neforţate
 Halep 39 - Vondrousova 27.

Simona Halep, campioana de la Roland Garros, va primi pentru evoluţia sa la Roma un cec de 15.330 euro şi 60 de puncte WTA.

Citeşte şi:

Marketa Vondrousova, după eliminarea Simonei Halep: „O bucurie imensă“

Reacţia Simonei Halep după eliminarea de la Roma: „Nu am avut cea mai bună zi a mea“ Ce spune despre accidentare

CALCULE Cât de mult poate cădea Simona Halep în clasamentul WTA după eliminarea de la Roma

„Îi place s-o alergi şi s-o hinghereşti! Mai dă-i o dată!“ Indicaţie bizară primită de Simona Halep de la antrenorul ei în timpul meciului cu Marketa Vondrousova


Simona Halep, time-out medical la Roma. Daniel Dobre a sfătuit-o să se retragă!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite