Serena, mărturisire teribilă după calificarea în finala de la US Open: Discursul ei i-a impresionat pe americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serena Williams e o sportivă legendară, care continuă să câştige respectul oamenilor prin ceea ce face pe terenul de tenis.

Serena Williams are mai puţin de un an de când a revenit în circuitul feminin, după o naştere cu complicaţii care i-a pus viaţa în pericol. 

Chiar şi aşa însă, fostul lider WTA are deja două finale de Grand Slam, cea pierdută cu Kerber la Wimbledon şi cea pe care urmează să o joace, sâmbătă (ora 23.00, Eurosport) cu Naomi Osaka (19 WTA).

E un bilanţ fantastic pentru o sportivă care a câştigat tot ce se putea în tenis, însă, găseşte motivaţia necesară pentru a evolua, în continuare, la cel mai înalt nivel. După victoria impresionantă cu Anastasija Sevastova (18 WTA), americanca de 36 de ani a avut un discurs impresionant, amintindu-şi că, acum un an, se zbătea între viaţă şi moarte.

Ce a spus Serena Williams?

*E cu adevărat incredibil. În urmă cu un an, mă luptam pentru viaţa mea după ce am născut, eram pe un pat de spital şi nu puteam să merg, nu puteam să fac nimic. Cred că eram la a patra operaţie. 

*Sunt norocoasă că am supravieţuit. Fiica mea s-a născut prin cezariană, la urgenţe, după ce bătăile inimii i-au scăzut dramatic în timpul contracţiilor. Intervenţia a decurs bine. Dar ce a urmat la doar 24 de ore după naştere…Au fost 6 zile de incertitudine.

*Când m-am întors acasă la familie, a trebuit să-mi petrec primele şase săptămâni de maternitate în pat. Sunt atât de recunoscătoare că am avut parte de o echipă medicală incredibilă, la un spital cu o aparatură de ultimă generaţie. Au ştiut exact cum să facă faţă acestor răsturnări de situaţie. Dacă medicii n-ar fi fost aşa profesionişti, n-aş mai fi fost aici acum.

*Nu contează ce s-a întâmplat în semifinale sau ce se va întâmpla în finală. Eu simt că am câştigat deja. Cum am mai spus, e doar începutul revenirii mele. Sunt încă în creştere, mai e mult până la nivelul pe care mi l-am propus. Nu-ţi atingi vârful de formă în două luni. Simt că mai e destul loc de creştere pentru a intra în jocul meu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite