Se operează, dar nu renunţă. La 71 de ani, Ferguson visează la încă un deceniu de glorie cu Manchester United

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sir Alex Ferguson (71 de ani) este pe banca lui United din 1986. FOTO:  www.manchestereveningnews.com
Sir Alex Ferguson (71 de ani) este pe banca lui United din 1986. FOTO:  www.manchestereveningnews.com

Din 1986 pe banca lui Manchester United, Sir Alex Ferguson şi-a dobândit de mult timp statutul de antrenor legendar. Deşi are o vârstă la care unii sunt în pensie, scoţianul nu vrea să renunţe. United a confirmat că Ferguson are programată o operaţie, în această vară, dar antrenorul "diavolilor" a anunţat că nu are de gând să se oprească.

"The Guardian"a scris ieri că Sir Alex se va opera la şold, la sfârşitul lunii iulie, la întoarcerea echipei din turneul din presezon, care în această vară se va organiza în Tailanda, Australia, Japonia şi Hong Kong. 

Nu se ştie încă perioada de indisponibilitate a reputatului antrenor, dar presa engleză speculează că acesta ar putea rata debutul viitorului sezon. 

Unul marcat de Supercupa Angliei, din 11 august, contra celor de la Chelsea sau Wigan (în funcţie de cine câştigă finala Cupei din 11 mai), un meci care se dispută cu o săptămână mai devreme decât startul noii ediţii din Premier Leagiue. Ferguson susţine că n-are planuri de retragere. 

"E întotdeauna dificil să fii absolut sigur de ceva în fotbal, pentru că acest sport are obiceiul să-ţi pună diverse piedici, din când în când. Dar nu am niciun plan de retragere din ceea ce cred că va fi ceva cu adevărat special", a spus Ferguson, de 26 de ani pe banca lui United. "Această echipă de campioni nu pleacă nicăieri, suntem aici pe termen lung. Vom fi tot mai buni, iar dacă ne vom comporta în stilul nostru obişnuit atunci titlul 20 nu înseamnă altceva decât debutul unui nou deceniu de succese. Rămâne de văzut dacă voi fi tot eu cel care va conduce echipa într-o altă decadă de succese. Nu trăiesc într-o fantezie, dar cred că am toate motivele să fiu încrezător în legătură cu viitorul lui Manchester United", s-a confesat Sir Alex Ferguson, în presa britanică. 

Ferguson, care a câştigat în acest sezon al 13-lea titlu cu Manchester United (echipa are 20 de trofee în palmares), a anunţat de multe ori că va continua cu gruparea de pe "Old Trafforrd" cât timp îi va permite sănătatea. 

În urmă cu un an a fost transportat la un spital în Scoţia, dar s-a descoperit că sângerările nazale pe care le suferise erau din cauza unor zboruri cu avionul prea dese. Sir Alex a mai lipsit în vara trecută de la câteva meciuri amicale, din Norvegia şi Germania, tot în presezon, şi n-a fost nici cu echipa în Qatar, în iarnă, într-o scurtă vacanţă. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite