Scandal imens în Spania! Sistemul VAR, pus la zid de toată lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sergio ramos

Duminică seara, într-o partidă din cadrul etapei a 18-a din La Liga, Real Madrid a pierdut pe teren propriu, 2-0, cu Real Sociedad.

Oaspeţii au deschis scorul în minutul 3, în urma unei lovituri de la 11 metri transformate de Willian Jose. Rămaşi în 10 oameni din minutul 61, după eliminarea lui Lucas Vazquez, pentru cumul de cartonaşe galbene, madrilenii au mai încasat un gol în finalul jocului, marcat de Ruben Pardo (83).

Chiar dacă jocul favoriţilor a fost unul modest, furia fanilor s-a îndreptat către brigada de arbitri şi mai ales către nou implementatul sistem VAR. Presa din Spania a menţionat în treacăt jocul slab al galacticilor, iar principala preocuparea a ziariştilor iberici a fost criticarea sistemului VAR. 

Aceştia au sărit la gâtul brigăzii de arbitri, în special a asistentului video, care nu a atenţionat arbitrul de centru pentru un presupus fault în careu asupra lui Vinicius, la o fază petrecută în minutul 65. Reluările incriminează decizia brigăzii de arbitri, pe imagini portarul argentinian al lui Sociedad pare a agăţa piciorul brazilianului de 18 ani al gazdelor

"VAR-ul şi Realul lui Solari sunt o ruină! De ce avem VAR dacă nu revedem faultul la Vinicius? Este un exemplu care ruinează reputaţia VAR", a titrat Marca, în timp ce AS i-a ţinut isonul: "Munuera şi VAR-ul i-au înghiţit un penalti clar lui Vinicius. Să faci o eroare în dinamica jocului e de înţeles, se întâmplă. Dar să revezi faza cu încetinitorul şi să nu revii asupra deciziei, asta e rea voinţă"

Luka Modric a dezvăluit explicaţiile primite de la "centralul" partidei. "Arbitrii spanioli nu folosesc bine VAR-ul. Arbitrul mi-a transmis că nu a fost penalty, pentru că VAR-ul i-a spus asta", a declarat Modric la finalul meciului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite