Să fie tenis! Australian Open începe cu opt români pe tabloul principal!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci fete şi trei băieţi sunt calificaţi pe tabloul principal al primului Grand Slam al anului, Australian Open. Monica Niculescu şi Alexandra Cadanţu vor  juca luni dimineaţă.

La Melbourne începe duminică spre luni Australian Open, turneu care se dispută încă din 1905, dar este cel mai nou din cele patru Grand Slamuri. În schimb, australienii oferă cele mai mari premii în bani, mult peste Wimbledon, US Open şi French Open, iar pentru ediţia din acest an se vor împărţi aproximativ 30 de milioane de dolari. Un jucător care iese din primul tur se alege cu 27.000 de dolari, iar câştigătorul devine mai bogat cu 2.350.000 de dolari.
La masa “bogaţilor” de la Australian Open s-au aşezat şi opt români, cinci fete şi trei băieţi. La simplu, Monica Niculescu şi Alexandra Cadanţu au intră primele pe scena selectă a tenisului de la Antipozi, având în faţă adversare redutabile. Dacă Monica este favorită cu Shahar Peer, Alexandrei i se ofereă puţine şanse în faţa unei jucătoare ce o domină la capitolul experienţă, italianca Flavia Pennetta, cea care a bătut-o pe Halep la US Open. Meciurile sunt programate a se juca după disputarea altor două partide, prima începând la 2 dimineaţa.

Simona versus Sorana?
Simona Halep şi Sorana Cârstea vor juca, cel mai probabil, marţi. Dacă româncele cotate cu şansa a 11-a, respectiv a 21-a la câştigarea turneului vor trece şi de turul doi, atunci se vor întâlni între ele în turul trei al Australian Open. O confruntare românească va fi cu siguranţă la dublu, acolo unde perechea ce a strălucit în acest început de an, Niculescu – Zakopalova, se va întâlni cu un dublu sută la sută românesc: Cârstea - Begu.
Parterner nou pentru Horia Tecău
Pe tabloul masculin de simplu avem un singur român, Victor Hănescu, cel ce se va duela cu un jucător, Peter Gojowczyk, care a explodat peste noapte, jucând semifinale la Qatar Open şi câştigând un set în faţa lui Rafael Nadal. La “dublu”. Horia Tecău va încerca să spargă gheaţa alături de noul său partener, Jean Julien Rojer, primele partide ale anului fiind pierdute de echipa româno-olandeză.

Meciurile de la Australian Open sunt transmise de Eurosport.

Români în concurs
Luni (începând cu ora 3 dimineaţa)
Alexandra Cadanţu – Flavia Pennetta (Italia) 0-6, 2-6
Monica Niculescu – Shahar Peer (Israel)
În zilele următoare
Simona Halep – Piter Katarzyna (Polonia)
Sorana Cârstea – Marina Erakovici (Noua Zeelandă)
Irna Begu – Galina Voskoboeva (Kazahstan)
Victor Hănescu – Peter Gojowczyk (Germania)
La dublu
Niculescu – Zakopalova (Cehia) / Begu – Cîrstea
Halep – Cadanţu / Peshke – Srebotnik (Cehia – Slovenia)
Mergea – Marach (Austria) / Gonzales – Lipskzy (Mexic – SUA)
Tecău – Rojer (Olanda) / Gabashvili – Kukushkin (Rusia – Kazahstan)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite