S-a terminat cu Lemn Tănase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Tănase s-a specializat în goluri spectaculoase
Cristi Tănase s-a specializat în goluri spectaculoase

Cristi Tănase şi-a pus ordine în viaţă şi a ajuns să joace 21 de meciuri în trei luni. În noiembrie a marcat de patru ori, trei goluri venind din superexecuţii.

Cristi Tănase a redevenit jucătorul pentru care Steaua plătea 1,8 milioane de euro în vara lui 2009. După două sezoane în care s-a remarcat mai mult prin scandalurile în care a fost implicat, „Dodel" este cel mai în formă jucător al Stelei şi a redevenit un titular de bază al primei reprezentative.

Contra Greciei, Tănase a şi reuşit să marcheze cel de-al doilea său gol pentru naţio­nală. Primul îl izbutise tot pe teren austriac, în 2009, la  ultimul meci din precedentul mandat al lui Piţurcă, 1-2 cu Austria. „Lui Tănase îi prieşte Austria, o să jucăm la munte mai des, poate mai dă astfel de goluri", a comentat selecţionerul României.

A scăpat de „bombe" şi de „strâmbe"

Unul dintre principalele motive pentru care „Dodel" nu mai are o viaţă extrasportivă zbuciumată e şi faptul că de aproape o jumătate de an are o relaţie stabilă. După ce a scăpat de „bomba sexy" Iulia Tăbăcaru şi de „strâmba" Diana Gureşoaie, Tănase trăieşte acum o poveste de dragoste cu o fată a cărei identitate n-a fost încă dezvăluită. Patronul Stelei, Gigi Becali, a confirmat şi el schimbarea lui Dodel. „S-a maturizat. A renunţat la perversiuni şi asta se simte", a povestit  Becali. Ca o consecinţă, accidentările l-au ocolit, iar mijlocaşul de 24 de ani a ajuns să dispute 21 de partide în ultimele trei luni, ceea ce înseamnă un meci cam la 4 zile.

Ilie Stan: „Eu i-am zis să tragă mai mult"

De asemenea, Tănase este mult mai implicat şi la antrenamente, în special din momentul în care la cârma roş-albaştrilor a venit Ilie Stan. „Dodel" a marcat de patru ori în luna noiembrie, în tricoul Stelei şi al echipei naţionale, adică exact la fel de multe goluri câte înscrisese în precedentele două sezoane!

„Am purtat multe discuţii cu Tănase, i-am spus că are foarte multe calităţi, dar că trebuie să arate acest lucru şi pe teren. I-am zis să tragă mai des la poartă de la distanţă, a încercat şi a reuşit. Într‑o zi, când i-am trimis pe jucători la recuperare, el a venit la mine şi mi-a zis: «Coach, eu vreau să mă antrenez». Tănase poate să ajungă cam ce era Dică pentru Steaua acum cinci ani", a dezvăluit Ilie Stan.

"Este un jucător de execuţie. Are însă momente când dispare din joc, uiţi de el că mai e pe teren.''
Cornel Dinu fost selecţioner

"Pe Tănase nu l-am mai văzut niciodată făcând sprinturi chiar şi în ultimele minute ale meciurilor. Se vede treaba că s-a maturizat, a renunţat la perversiuni.''
Gigi Becali patron Steaua

"Tănase ar trebui încurajat să şuteze mai des la poartă pentru că aceasta e calitatea lui principală. Ce are Tănase? Are pasă? Nu, are şut!''
Gheorghe Hagi fost selecţioner

17 selecţii are Tănase la echipa naţională, marcând două goluri, cu Austria şi cu Grecia

20 de jocuri a disputat Cristi Tănase în ultimele 99 de zile ca titular, doar o singură dată el intrând în joc din postura de rezervă.

13 este numărul meciurilor din ultimele trei luni în care Tănase a jucat toate cele 90 de minute.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite