Rușilor nu le curge apa caldă... ”Stejarii” au făcut duș la București!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Surugiu
Florin Surugiu

Naționala de rugby și-a atins obiectivul imediat. A administrat Rusiei cea mai grea înfrângere din istoria întâlnirilor directe: 25-0 (12-0). ”Stejarii” n-au scăpat nici de data aceasta de surprizele neplăcute de care au avut parte mai mereu în spațiul ex-sovietic. Cum la Soci nu a curs apa... caldă, cum au ajuns în București jucătorii au fugit să facă un duș!

Se poate scrie un roman pe seama deplasărilor rugbyștilor români în Rusia. Încă din anii 70-80, pe vremea când înfruntau URSS-ul, ei au avut parte de tot felul de peripeții acolo. În octombrie 1983, meciul cu sovieticii a avut loc la Alma Ata. Călătoria până acolo a echipei din care făceau parte Harry Dumitraș, actualul antrenor, Adi Lungu, Florică Murariu, Sandu Ciorăscu, Daniel Neaga și alți jucători care în acea perioadă învingeau Țara Galilor, Franța și Italia, la ele acasă, a fost una de coșmar. Pe lângă drumul lung, la sosirea în localitatea aflată în partea asiatică a Uniunii Sovietice ai noștri au avut parte de tot felul de șicane. Astfel organizatorii au tot schimbat ora de disputare a meciului. Apoi, autobuzul ce urma să ducă echipa la stadion a întârziat nepermis de mult. România a suferit atunci un eșec greu de ”digerat” pe atunci: 9-23. 

Un alt episod care confirmă ”ospitalitatea” rușilor s-a consemnat în 20 martie 2004. Atunci România a suferit primul eșec (24-33) în fața Rusiei, moștenitoarea Uniunii Sovietice. Meciul a avut loc la Krasnodar, iar o parte dintre jucătorii noștri au acuzat o stare de somnolență ciudată. La sosirea în țară, rugbyștii au fost supuși unor teste, la Iași și București, iar conducerea de atunci a Federației Române de Rugby a anunțat că în organismul lor s-au găsit substanțe... interzise. Care, potrivit aceleiași surse, nu puteau proveni decât din mâncarea oferită la hotel. A fost informată Asociația Europeană de Rugby (FIRA-AER), însă forul continental n-a dat niciodată un răspuns oficial – era și greu de dovedit o contaminare a alimentelor oferite românilor. 

De data aceasta, ”stejarii” au avut surpriza ca la finalul meciului de ieri, câștigat cu 25-0, apa caldă să nu mai curgă la Soci... Din acest motiv, ei au fost nevoiți să aștepte sosirea la București pentru a face un duș. Noroc că deplasarea s-a efectuat cu o cursă charter! Pe lângă acest incident nedorit, nicio televiziune din Rusia nu a produs transmisiunea partidei astfel că GSP TV nu a avut ce semnal să preia din Soci. Astfel că meciul nu a putut fi urmărit în țara noastră. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite