Rusescu l-a egalat pe Hagi: performanţă extraordinară atinsă de atacantul Stelei în meciul cu Rio Ave. Reacţia jucătorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusescu (stânga). FOTO: Răzvan Păsărică
Rusescu (stânga). FOTO: Răzvan Păsărică

Steaua n-a strălucit, însă a învins Rio Ave, fiindcă a avut în echipă un golgheter pur-sânge, ceea ce portughezilor le-a lipsit cu desăvărşire.

Cel mai neatractiv meci al Stelei de pe teren propriu în grupele Ligii Europa s-a jucat şi în cea mai urâtă zi din această toamnă.

Partida n-a adus nimic în plan financiar pentru bucureşteni, doar vreo 15.000 de oameni venind în tribunele „Arenei Naţionale“. Dar întâlnirea cu reprezentanta Portugaliei ar fi putut deveni un eşec total, dacă e să ne luăm după ce s-a jucat pe teren. Rio Ave, fără punct şi fără gol marcat până la întâlnirea cu campioana României, a pus serioase probleme Stelei. Lusitanii au desenat frumos, dar n-au avut un finalizator. Aici s-a şi făcut diferenţa. 

Rusescu a transformat în gol prima mare ocazie a Stelei, iar apoi a majorat scorul cu o execuţie fantastică din afara careului, „inventând“ un gol din nimic. Rio Ave a redus din diferenţă şi putea chiar egala în minutul 58, însă Arlauskis s-a opus eroic. La ultima fază a meciului, şutul lui Stanciu a nimerit ambele bare, însă n-a mai contat, fiindcă Steaua a luat toate punctele şi e lider în grupă.

L-a egalat pe Hagi

„Ruse“ e golgheterul Ligii Europa în acest moment, având cinci reuşite în trei partide. El se află la egalitate cu croatul Andrei Kramarici (Rijeka). Mai mult, cu „dubla“ de aseară, vârful de 26 de ani a ajuns la 12 goluri europene pentru Steaua, egalându-l pe Hagi. Cei doi ocupă locul 4 în clasamentul all-time, acolo unde lider e Marius Lăcătuş cu 17 reuşite.

„Ne-au dominat după pauză“

La final, Rusescu a vorbit despre meci, dar şi despre realizarea sa personală. „Să fiu la egalitate cu Hagi e o onoare. Sunt bucuros că am câştigat, fiindcă am avut un meci destul de greu. Am întâlnit un adversar bun, care în repriza a doua ne-a dominat şi ne-a obligat să intrăm în jocul lor“, a afirmat atacantul roş-albaştrilor.

„În prima repriză, am avut 45 de minute foarte bune, am greşit însă de două ori, iar Steaua a profitat. După pauză, am avut şansa de a egala, nu-mi dau seama cum de n-am reuşit. Trebuie să batem Steaua acasă pentru a mai putea spera la ceva în această grupă. Lumea nu trebuie să ne considere victime sigure, n-am fost cu nimic mai prejos decât Steaua“, a afirmat Pedro Martins, tehnicianul celor de la Rio Ave.

A fost un meci destul de complicat, n-am ştiut să ţinem mingea, să căutăm spaţiile spre poarta adversă. Am jucat mult prea direct şi am căutat pasa decisivă prea repede. Poate dacă aveam linişte, la câte ocazii am avut, scorul ar fi fost altul.   Grupa s-a complicat destul de mult după victoria obţinută de Aalborg cu Dinamo Kiev. Danezii au valoare, au demonstrat că pot pune probleme în această grupă. Costel Gâlcă antrenor Steaua  

Grupa J

Aalborg – Dinamo Kiev 3-0

Steaua – Rio Ave 2-1

Clasament

1. Steaua 3 2 0 1 9-4 6

2. Dinamo Kiev 3 2 0 1 6-4 6

3. Aalborg 3 2 0 1 4-6 6

4. Rio Ave 3 0 0 3 1-6 0

Etapa viitoare (6 noiembrie): Dinamo Kiev – Aalborg, Rio Ave - Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite