Ronaldo, ca Al Pacino în vestiar: discursul motivaţional ţinut de starul portughez în pauza finalei cu Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CR7 nu numai că a avut puterea de a se aduna, după ce s-a accidentat, dar a şi găsit energia necesară pentru a-şi încuraja coechipierii printr-un discurs în stilul celui pe care l-a avut Al Pacino în filmul „Any Given Sunday“.

Portugalia a cucerit primul titlu major, după o finală în care Cristiano Ronaldo a jucat doar 25 din cele 120 de minute, însă influenţa starului lusitan s-a păstrat asupra colegilor săi şi din vestiar.

Atunci când a părăsit terenul pe targă, în minutul 25, în lacrimi, puţini ar fi zis că Ronaldo va mai fi în stare de a se redresa emoţional până la finalul meciului. Fotbalistul de 31 de ani a dovedit însă că a ajuns atât de sus în carieră tocmai datorită unui psihic de fier. Între minutele 25 şi 45+2, atunci când arbitrul a fluierat sfârşitul primei părţi şi a trimis echipele la vestiar, CR7 nu numai că a avut puterea de a se aduna, dar a şi găsit energia necesară pentru a-şi încuraja coechipierii printr-un discurs în stilul celui pe care l-a avut Al Pacino în filmul „Any Given Sunday“.

Fundaşul Cedric Soares a povestit, după meci, la ESPN: „La pauză, Ronaldo ne-a ţinut un discurs fantastic. Ne-a dat mare încredere. Ne-a spus: <<Băieţi, ascultaţi-mă pe mine! Sunt sigur că vom câştiga această finală. Fiţi uniţi, fiţi o echipă şi luptaţi-vă pentru trofeu“.

Intervenţia lui Ronaldo a uşurat şi munca selecţionerului Fernando Santos, după cum a recunoscut chiar tehnicianul de 61 de ani. „Ronaldo a fost fantastic. A fost fabulos de pe bancă, aşa cum e şi atunci când e pe teren“, a declarat Santos.

Ales cel mai bun jucător al finalei, Pepe, coleg cu Ronaldo la Real Madrid, a subliniat şi el rolul important pe care CR7 l-a jucat, duminică, pe „Stade de France“. „La început, a fost dificil, ne-am pierdut liderul, pe cel mai bun jucător al nostru. Cunoaştem calităţile sale, importanţa sa pentru noi şi le-am spus coechipierilor că trebuie să câştigăm acest meci pentru el şi să ne batem pentru el“, a povestit Pepe.

Iar faptul că portughezii s-au luptat cu o dârzenie şi mai mare, după accidentarea lui Ronaldo, s-a simţit şi în tabăra franceză.

„Faptul că Ronaldo, liderul lor tehnic, jucătorul care putea face diferenţa, a ieşit i-a făcut şi mai puternici pentru că, în acest caz, ei s-au apărat chiar cu 11 oameni. Portugalia a arătat un mental de fier la acest turneu“, a afirmat portarul „cocoşilor“, Hugo Lloris.

I-a luat faţa lui Messi

Ronaldo a început finala în lacrimi, atunci când a părăsit terenul destul de devreme, şi a încheiat-o la fel. Numai că, la sfârşit, lacrimile sale au fost de bucurie. Tocmai cucerise primul trofeu cu echipa naţională, performanţă prin care i-a luat şi faţa rivalului său argentinian, Lionel Messi.

„E un trofeu pentru toţi portughezii, toţi imigranţii, toţi oamenii care au crezut în noi. N-a fost finala pe care o doream, n-am mai putut să joc, aveam dureri prea mari. Sunt foarte fericit însă, fiindcă îmi doream de mult timp acest trofeu, din 2004. Portughezii îl merită, jucătorii noştri îl merită. Eu am crezut mereu în aceşti jucători. Au calitate şi talent. E unul dintre cele mai fericite momente ale carierei mele. Am plâns de bucurie. Am spus mereu că îmi doresc să câştig un trofeu cu echipa naţională şi să facem istorie. Le mulţumesc colegilor mei, antrenorului nostru şi tuturor portughezilor care ne-au susţinut. E un moment unic pentru mine. E de neuitat“, a spus Ronaldo după meci.

De la începutul turneului, am încercat să ajut echipa prin leadership-ul meu. M-am sacrificat mereu pentru echipă. Cristiano Ronaldo căpitan Portugalia   Ronaldo ne-a încurajat pe fiecare în parte în fiecare moment al jocului. Sunt mândru să fiu campion cu acest grup. Cedric Soares fundaş Portugalia  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite