Românii fac ravagii în Italia: zece jucători au fost implicaţi în etapa din Serie B. Doi au şi marcat goluri decisive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o perioadă în care fotbaliştii din ţară ajung tot mai greu în campionatele din Occident, în liga a doua din Italia s-a format, totuşi, o mare colonie românească.

Iar în cadrul partidelor din etapa a 29-a, disputate luni şi marţi, zece fotbalişti români fie că s-au aflat pe teren, fie pe banca de rezerve pentru echipele lor.

„Adevărul“ prezintă ce au făcut jucătorii din România:

*George Puşcaş şi Ionuţ Rada (Bari) – Primul a fost titular şi integralist, iar Rada a intrat pe teren din minutul 32 al meciului cu Ternana (4-0). Puşcaş (19 ani), împrumutat de la Inter Milano, a înscris în minutele 16 şi 56, deschizând drumul echipei sale spre victorie. Au fost primele goluri pentru Puşcaş, în Italia, la o echipă de seniori, el jucând, în trecut, la formaţia de tineret pentru Inter. În acest sezon, Puşcaş a bifat nouă prezenţe în Serie B, fiind titular de cinci ori. Colegul său, Ionuţ Rada (33 de ani), are 18 apariţii pentru Bari, intrând din primul minut de 14 ori.

*Constantin Nica (Avellino) – A rămas pe banca de rezerve în partida pierdută la Brescia (0-1). Fostul dinamovist are 18 apariţii în Serie B, în acest sezon, fiind titular în 13 jocuri.

*Deian Boldor (Virtus Lanciano) – Fundaşul de 21 de ani, născut la Timişoara, a rămas pe banca de rezerve în remiza de la Como (1-1). Boldor a jucat de cinci ori pentru echipa sa în actuala ediţie de campionat, fiind titular de patru ori.

*Adrian Stoian şi Mihai Bălaşa (Crotone) – Amândoi au fost titulari în remiza albă de la Livorno. Bălaşa a ieşit după 73 de minute, iar Stoian după 77 de minute. Atacantul de 25 de ani are 26 de apariţii şi cinci goluri în acest sezon de Serie B, în timp ce Bălaşa a adunat 20 de partide şi două reuşite.

*Alexandru Mitriţă (Pescara) – A intrat pe teren, în minutul 63, în înfrângerea cu Trapani (1-2). Mijlocaşul de 21 de ani are zece apariţii în acest campionat.

*Sergiu Buş (Salernitana) – Vârful de 23 de ani a înscris golul de 2-1, în minutul 47, pentru formaţia sa, care a fost egalată de Virtus Entella, în minutul 90+3, partida încheiendu-se 2-2. În cele 29 runde din Serie B de până acum, Buş a jucat de cinci ori, acesta fiind primul său gol.

*Bogdan Mitrea (Ascoli) – Fundaşul de 28 de ani a fost integralist în victoria cu Modena de pe teren propriu, scor 2-1. A fost a 8-a apariţie pentru fostul jucător al Viitorului, el fiind titular de şapte ori.

*Ştefan Popescu (Modena) – Fundaşul de 22 de ani a rămas pe banca celor de la Modena. El a jucat de opt ori în actuala ediţie de campionat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite