România şi Rusia, unice în Europa: Sunt singurele ţări care au luat aceeaşi decizie în faţa pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu va reveni, în curând, pe teren, în tricoul celor de la CSM Bucureşti
Cristina Neagu va reveni, în curând, pe teren, în tricoul celor de la CSM Bucureşti

Într-o tentativă disperată de a încetini răspândirea coronaviruslui sunt luate măsuri care, până de curând, erau considerate inacceptabile. Totuşi, nu peste tot strategia adoptată e identică.

România va ieşi din starea de urgenţă după data de 15 mai, după cum a anunţat, astăzi, preşedintele Klaus Iohannis, care a şi subliniat că, de această dată, termenul nu va fi prelungit.

Rămâne de văzut care vor fi primele domenii de activitate care vor reveni la normal, odată cu ieşirea din carantină, însă un lucru e cert: sportul se grăbeşte foarte tare! Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat deja că planul gândit înseamnă reluarea antrenamentelor după data de 15 mai şi reluarea meciurilor de la 6 iunie.

Şi, mai nou, Federaţia Română de Handbal (FRH) merge pe un program similar. Astăzi, membrii Consiliului de Administraţie au votat prin videoconferinţă pentru continuarea sezonului în curs, cu scorul de 10-4. 

Aproape sigur, sezonul va fi reluat cu porţile închise şi cu tribunele goale.

La băieţi, primele meciuri sunt programate pentru 31 mai, în timp ce la fete se va juca, începând cu 5 iunie. Potrivit gsp.ro, dintre primele zece ţări europene în lumea handbalului, doar România şi Rusia au votat pentru continuarea acestei stagiuni. 

În rest, campionatele aflate în curs de desfăşurare au fost oprite definitiv, Germania şi Croaţia fiind ultimele ţări care au anunţat că încheie acest sezon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite