România îi iartă pe rasişti şi îi pedepseşte pe cei care critică discriminarea: Melinda Geiger, un caz revoltător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Melinda Geiger. FOTO: Mediafax
Melinda Geiger. FOTO: Mediafax

Jucătoarea de la HCM Baia Mare le-a luat apărarea colegelor ei de culoare, Pineau şi Do Nascimento, însă s-a trezit cu o decizie absurdă din partea Comisiei de Disciplină.

La 9 zile după ce a luat o decizie scandaloasă, ştergând toate sancţiunile dictate clubului HC Zalău pentru comportamentul rasist al spectatorilor la adresa jucătoarelor Pineau şi Do Nascimento (HCM Baia Mare), Federaţia Română de Handbal (FRH) a primit o palmă.

Concret, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a dat următoarele amenzi:

*HC Zalău – 5.000 de lei

*FRH – 5.000 de lei

*Observatorul meciului HC Zalău – HCM – 3.000 de lei

*Cei doi arbitri – Câte 2.000 de lei

Amendarea FRH e o reparaţie morală, după ce Comisia de Apel a scăpat HC Zalău de toate sancţiunile primite din partea Comisiei de Disciplină, iar însuşi preşedintele FRH, Alexandru Dedu, a venit cu o justificare absurdă pe Facebook. „Sunt dezamăgit că Allison Pineau şi Alesandra do Nascimento nu au dat curs invitaţiei Comisiei de Disciplină prin care să-şi spună punctul de vedere“, a scris Dedu. De precizat că cele două handbaliste n-au apărut în faţa comisiei, întrucât aveau meci cu HCM, în Franţa, cu Fleury!

FRH a „ars-o“ pe Geiger

Faptul că cei de la Comisia de Apel s-a aliat cu HC Zalău, iar preşedintele FRH a avut o reacţie de neînţeles nu sunt singurele episoade şocante în acest caz de rasism.

Imediat după ce colegele ei au fost agresate, la Zalău, Melinda Geiger a condamnat cele întâmplate în partida cu trupa pregătită de Gheorghe Tadici printr-o postare pe Facebook. Comisia de Disciplină a fost sesizată de HC Zalău şi, culmea, a amendat-o pe Geiger cu 1.000 de lei!

„Am reuşit performanţa de a fi amendată pentru <<declaraţii cu caracter jignitor la adresa publicului spectator>>, dar acel <<public spectator>> scapă gratuit pentru infracţiunea comisă. Am urmărit înregistrarea TV a meciului şi scandările rasiste la adresa colegei mele Allison Pineau se aud clar! Din păcate, trăim într-o societate în care interesele personale ale unora sau altora primează în faţa respectului faţă de un sportiv care aduce respect sportului românesc. Am ajuns în situaţia în care dreptul la liberă exprimare să ne fie luat, din contră, să fim amendaţi pentru că spunem ce gândim!“, a scris Geiger pe pagina ei de Facebook.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite