Roma – Feyenoord, finala Conference League în stil italian: S-a dat şi al doilea trofeu european cu Istvan Kovacs la centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jose Mourinho zâmbeşte din nou
Jose Mourinho zâmbeşte din nou

La o săptămână după ce Sevilla a găzduit ultimul act al Ligii Europa, în care Eintracht Frankfurt a câştigat trofeul în faţa celor de la Rangers, la Tirana (Albania), s-a disputat o nouă partidă cu un un trofeu continental pe masă.

Jose Mourinho (59 de ani) e, din nou, „The Special One“! Pentru că tehnicianul portughez, aflat într-un con de umbră după rezultatele sale la ultimele echipe pe care le-a pregătit, tocmai a dat lovitura cu AS Roma!

Mourinho deja realizase o performanţă deosebită, ghidând formaţia italiană spre a treia finală europeană majoră din istoria ei, după cele din 1983-1984 (Cupa Campionilor Europeni) şi 1990-1991 (Cupa UEFA). De fiecare dată însă, Roma ratase trofeul. Ceea ce nu s-a mai întâmplat acum, la Tirana, în ultimul act din Conference League.

În confruntarea cu Feyenoord Rotterdam, italienii au deschis scorul prin Zaniolo (32) şi apoi au făcut ce ştiu mai bine: şi-au apărat cu dinţii golul! Feyenoord a forţat, mai ales în partea secundă, însă s-a lovit de paradele unui Rui Patricio, aflat într-o zi excelentă în poarta Romei.

S-a terminat 1-0 pentru AS Roma şi Mourinho e, din nou, mare! Tehnicianul portughez nu mai câştigase nimic din 2017, când a triumfat cu Manchester United în Liga Europa. Victoria de acum întregeşte palmaresul stelar al lui Mourinho în competiţiile UEFA, după cum se poate vedea mai jos:

*Porto: Cupa UEFA (2002-2003), Liga Campionilor (2003-2004)

*Inter: Liga Campionilor (2009-2010)

*Manchester United: Liga Europa (2016-2017)

*AS Roma: Conference League (2021-2022)

Istvan Kovacs ia notă de trecere

Finala de la Conference League a furnizat mai multe faze dificile pentru centralul Istvan Kovacs (37 de ani). Chiar dacă a avut unele mici scăpări, arbitrul din Carei s-a descurcat bine şi, de fiecare dată când a intervenit VAR, deciziile sale au fost confirmate şi de arbitrajul video. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite