Roland Garros: 3-1 pentru România! Victorii pentru Begu, Dulgheru şi Mitu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Dulgheru FOTO AFP
Alexandra Dulgheru FOTO AFP

Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu şi Irina Begu au câştigat luni la Paris. Dulgheru şi Halep sunt la o victorie distanţă de o nouă confruntare exclusiv românească.

Patru românce au intrat luni în turul I la Roland Garros. Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu şi Irina Begu au câştigat, doar Monica Niculescu a pierdut.

Alexandra Dulgheru (51) – Nicole Gibbs (SUA, 98) 6-3, 6-1

Alexandra Dulgheru a avut o misiune uşoară cu jucătoarea de 22 de ani din Statele Unite. „Piti” şi-a pierdut o singură dată serviciul, în primul set, dar a controlat schimburile de mingi şi s-a impus după 80 de minute de joc. Pentru Dulgheru urmează un meci cu Alize Cornet, jucătoarea franceză ce a scos-o pe Halep din prima rundă de la Madrid.
Iar Simona, dacă trece de croata Lucici-Baroni, o va întâlni în turul al treilea chiar pe învingătoarea din meciul Cornet – Dulgheru. Aşadar, fie se va repeta confruntarea românească de la Roma, fie Simona va avea şansa unei noi revanşe.

Monica Niculescu (67) – Carla Suarez Navarro (Spania, 8) 2-6, 2-6

Niculescu n-a avut noroc la tragerea la sorţi, dar nici jocul ei neobişnuit, cu mult slice, nu pare a mai păcăli pe cineva. Cel puţin jucătoarele de top nu mai sunt impresionate de stilul inedit al Monicăi, ce a capotat ieri în faţa unei tenismene, Carla Suarez Navarro, aflată în plin fuleu. Spaniola a încheiat meciul după 81 de minute cu un scor rotund şi a ajuns la 32 de victorii în 2015. Carla domină topul succeselor pe anul în curs, doar Simona Halep, cu 30 de meciuri câştigate, reuşind să ţină pasul cu inepuizabila tenismenă de 1,62 metri.

Irina Begu (30) – Bethanie Mattek-Sands (SUA, 164) 6-4, 7-6

Irina-Camelia Begu a trecut mai departe după o victorie muncită cu excentrica Mattek-Sands. De fiecare dată, bucureşteanca a început cu handicap de trei jocuri, 1-4, respectiv 0-3, dar de fiecare dată a întors soarta setului în favoarea sa. Ba chiar în tiebreak a salvat şi două mingi de set, revenind de la 6-4 pentru Bethanie la 8-6.  În turul următor, Irina Begu o va întâlni pe croata Ana Konjuh, locul 94 WTA.

Andreea Mitu (100) - Alize Lim (Franţa, 279) 6-3, 6-2

În fine, ultima româncă intrată luni pe zgura pariziană, Andreea Mitu, a obţinut o victorie confortabilă cu Alize Lim, o jucătoare cvasianonimă. Pentru Mitu ar putea urma un joc dificil, contra Karolinei Pliskova.


Radwanska, eliminată

Poloneza Agnieszka Radwanska e prima dintre favorite care pleacă de la Roland Garros. Poloneza a pierdut cu Annika Beck şi a ieşit de pe traseul Simonei Halep spre fazele superioare. Halep şi Radwanska s-ar fi putut întâlni în optimile de finală. În schimb, Maria Şarapova avut misiune uşoară cu estona Kaia Kanepi, scor 6-2, 6-4. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite