Revolta unui asimptomatic, dus cu forţă la spital: „Domnule Arafat, sunt sănătos!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 80 la sută dintre cei infectaţi cu noul coronavirus n-au nevoie de nicio îngrijire medicală şi trebuie, pur şi simplu, izolaţi, dacă se poate la domiciliu. România e însă de altă părere.

Autorităţile române ne-au tot avertizat că sistemul sanitar de la noi n-ar face faţă, dacă vom avea o explozie de cazuri de coronavirus. 

Cum acest scenariu apocaliptic nu s-a adeverit din fericire, se pare că acum încercăm cu orice preţ să umplem spitalele! Inclusiv cu preţul internării unor oameni care sunt bolnavi de COVID-19, însă fiind asimptomatici, n-au nevoie de spitalizare, după cum reiese şi din recomandările OMS. Ei pot fi izolaţi la domiciliu, dacă există această opţiune.

În luna aprilie, „Adevărul“ a scris despre cazul fostului fotbalist al Timişoarei, Miroslav Giuchici, care, asimptomatic fiind, a refuzat, iniţial, internarea. Ulterior însă, chiar dacă n-a avut probleme, a fost forţat să meargă la spital, unde a primit medicamente cu pumnul.

Sâmbătă, a ajuns în presa şi cazul magazinerului clubului Dinamo, de asemenea asimptomatic, care a semnalat că a fost internat cu forţă în spital şi pus într-o cameră cu un pacient grav bolnav.

Articolul publicat de „Adevărul“ a stârnit un comentariu grobian din partea lui Dan Noel, director executiv la Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa! După ce „Adevărul“ a semnalat derapajul medicului, acesta, speriat, şi-a şters repede comentariul!

Acum, a ajuns în presă şi cazul unui alt pacient asimptomatic, care printr-un mesaj public adresat lui Raed Arafat se plânge de intenarea sa cu forţă în spital. Vorbim despre Gabriel Mirceoiu, fost director general la FC Braşov. Mesajul său, publicat de brasov.net, nu acuză izolarea sa, ci faptul că, în loc să fie lăsat să se izoleze la domiciliu, Mirceoiu a fost dus sub ameninţare la spital!

Ce a spus Gabriel Mirceoiu?

*Sunt un pacient al unui spital din România, testat pozitiv în urmă cu 16 zile, fără a prezenta NICI UN FEL DE SIMPTOM DE BOALĂ, ameninţat cu deschiderea unui dosar penal dacă nu urc în dubă. 

*Sunt considerat asimptomatic, nu mi-a fost dat nici un medicament, sunt ÎNCĂ sănătos, noaptea şi ziua uşa este încuiată şi nu am dreptul să ies din „celulă” / „baracă” la o plimbare! 

*PROTESTEZ!!! Am auzit că mâine vom face duş!!! Mesaj adresat d-lui Arafat!

CITEŞTE ŞI:

Limbaj de Inspector DSP la adresa unui bolnav de coronavirus: „Eşti contagios, boule!“

Strigătul unui pacient de coronavirus: „N-am nimic, dar sunt internat!“. Cu cine împarte camera

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite