Rădoi, făcut praf după eşecul din Anglia: Până şi blândul Duckadam l-a pus la zid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radoi

Echipa naţională a ajuns la şapte eşecuri, în 13 partide cu Mirel Rădoi (40 de ani) pe bancă. Şi chiar dacă jocul a arătat ceva mai bine, la Middlesbrough, selecţionerul a fost crucificat, după meci.

România a încheiat şi cele două partide de verificare din luna iunie, ambele pierdute, iar Mirel Rădoi rezistă eroic pe banca naţionalei.

După 1-2 cu Georgia, a venit un eşec la limită, 0-1 cu Anglia. Înfrângerea a fost prezentată însă într-o notă pozitivă de cei de la echipa naţională, după cum „Adevărul“ a arătat aici, în discursul căpitanului Vlad Chiricheş, iar apoi în interviul acordat de Mirel Rădoi.

În ciuda acestor declaraţii optimiste, echipa naţională şi Mirel Rădoi au fost făcuţi praf, la Telekom Sport şi la Digi Sport, în analizele de după amicalul cu Anglia.

Prunea

Ce a spus Florin Prunea?

*Am văzut conferinţa de presă a lui Mirel. Eu cred că, în momentul de faţă, echipa naţională n-are antrenor. Eu eram sigur că l-a schimbat pe Sorescu, pentru o accidentare. Dar să zică ca l-a schimbat pentru că e foarte obosit... Mie nu mi-a lăsat impresia că a fost obosit. De ce îl schimbi?

*Comparaţia asta între Iordănescu, Piţurcă şi el. În primul rând, e o lipsă de respect faţă de foştii lui antrenori. Mie Rădoi îmi lasă din ce în ce mai mult impresia că seamănă cu „Domnul Goe“. E picătură din Burleanu. Ştiţi ce mult seamănă băieţii ăştia doi? Înainte era tot un zâmbet (n.r. - Rădoi). Acum nu-i mai convine nimic. Ceartă presa. Îi ceartă pe Iordănescu şi pe Piţurcă. Ceartă jucătorii, foştii jucători care îi mai atrag aşa atenţia. 

*Eu cred că în momentul de faţă, România n-are antrenor. Eu cred că până în septembrie, eu dacă aş fi preşedinte, l-aş da afară! Echipa naţională are timp până în septembrie să-şi pună la punct toate aspectele. Băiatul ăsta (n.r. - Rădoi) e depăşit de situaţie. El n-are un ajutor acolo. Nimeni nu-l ajută. 

*Dacă îl schimbă, să plece împreună cu Stoichiţă (n.r. - Şeful Comisiei Tehnice FRF). L-ai schimbat pe Contra. Îl schimbi şi pe Rădoi, dar voi, FRF şi Mihai Stoichiţă, când plecaţi, fraţilor? De ce nu-l vor pe Piţurcă? De ce nu-l vor pe Lucescu? De ce nu vor un director tehnic de care nu se apropie nimeni. Un antrenor de care nu se apropie nimeni.

*Mie, în seara asta, mi-a dovenit, încă o dată, că n-are ce căuta la echipa naţională. Avem nevoie de un antrenor, de un selecţioner, da? N-are, e rupt de realitate. Seamănă cu „Domnul Goe“. El se sclifoseşte aşa şi când vorbeşte. Nu e un selecţioner care să-ţi dea încredere. Băiatul ăsta n-are soluţii. Se vede clar. Când n-ai soluţii, ca antrenor, e foarte grav.

*Cred că a fost un câştig pentru România. Sigur, am jucat şi contra echipei a treia a Angliei, nici măcar a treia, jucători care nici nu sunt convocaţi la Euro. Dar una peste alta, o prestaţie bună. Şi cu bune, şi cu rele. 

*Ceva rau ar fi că cel mai bun jucător al echipei naţionale e portarul, Florin (n.r. - Niţă). După aceea, Chiricheş a greşit acolo, dar n-a avut o prestaţie rea. Mi-a plăcut Răzvan Marin. Mi-a plăcut Sorescu. N-am înţeles schimbarea. De ce trebuie să expui un jucător de 20 de ani (n.r. - Căpuşă, care are însă 23 de ani) şi să-l introduci cu o asemenea echipă. Şi schimbările nu le înţeleg. 

*Eu cred că avea alte variante (n.r. - Rădoi). Putea schimba sistemul, dar nu să-l bagi pe ăsta micul (n.r. - Căpuşă), săracul, într-un meci ca ăsta. Dar poţi schimba sistemul. Juca în apărare cu trei fundaşi centrali. N-am înţeles schimbările. Penalty-ul a fost acordat uşor. Nu ştiu dacă la un meci oficial mai acorda la faza aia. În fine, contează mai puţin. Diferenţă mare de calitate, să spun aşa. Dar una peste alta, eu cred că a fost un câştig pentru echipa naţională.

Duckadam

Ce a spus Helmuth Duckadam?

*Referitor la Mirel, după ce vii după patru înfrângeri, şi cu echipe cu care n-ai mai pierdut, să ai aşa aroganţă, mi se pare prea mult. Eu l-am susţinut pe Mirel şi îl susţin în continuare, dar mi s-a părut de o aroganţă întâlnită doar la FRF. Să nu stai şi tu puţin, să-ţi faci o autocritică, să recunoşti că ai greşit.

*Să spui că l-ai scos pe Sorescu să nu se accidenteze, adică el nu mai putea juca jumate de oră? Deja ne iei la mişto. Să-şi asume schimbările, au fost total neinspirate, n-au adus un plus. Să-şi asume, aşa nu mi se pare corect, cu aroganţă.

Mirel Rădoi, ca selecţioner

Dată Meci Statut

06/06/21 Anglia - România 1-0 Amical

02/06/21 România - Georgia 1-2 Amical

31/03/21 Armenia - România 3-2 Preli. CM 2022

28/03/21 România - Germania 0-1 Preli. CM 2022

25/03/21 România - Macedonia 3-2 Preli. CM 2022

18/11/20 Irlanda de Nord - Româna 1-1 Liga Naţiunilor

15/11/20 România - Norvegia 3-0 Liga Naţiunilor*

11/11/20 România - Belarus 5-3 Amical

14/10/20 România - Austria 0-1 Liga Naţiunilor

11/10/20 Norvegia - România 4-0 Liga Naţiunilor

08/10/20 Islanda - România 2-1 Baraj Euro 2020

07/09/20 Austria - România 2-3 Liga Naţiunilor

04/09/20 România - Irlanda de Nord 1-1 Liga Naţiunilor

*Meci câştigat la masa verde prin neprezentarea adversarului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite