Puyol le-a luat faţa lui Ronaldo şi Messi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duelul dintre portughez şi argentinian a fost câştigat de căpitanul Barcelonei. Carles Puyol, Zlatan Ibrahimovici şi Josep Guardiola au fost „eroii” unei confruntări în care erau aşteptaţi să strălucească Leo Messi şi Cristiano Ronaldo.

Joacă sau nu Messi şi Ronaldo? Pe ce post? Cât timp? Au fost întrebările care au ţinut prima pagină a ziarelor din Spania înainte de „El Clasico". Până la urmă, Messi şi Ronaldo au fost titularizaţi, în ciuda recentelor accidentări, însă viitorul şi actualul „Balon de Aur" au rămas datori la capitolele spectacol şi eficienţă.

În aceste condiţii, cine au fost „stelele" de pe Camp Nou?

1Carles Puyol. Căpitanul catalanilor a construit un zid în defensivă, salvând de unul singur trei situaţii clare de gol ale oaspeţilor, cea mai mare la Higuain. O singură dată a dat greş apărarea Barcei, în prima repriză, atunci când CR9 l-a făcut „mare" pe Valdes.

2 Zlatan Ibrahimovici. De la intrarea sa pe teren, a avut nevoie de numai şase minute pentru a decide soarta unui meci în care Real Madrid începuse să spere, îndreptăţit, la cel puţin un rezultat de egalitate.

3 Josep Guardiola. Duelul antrenorilor a fost câştigat detaşat de tehnicianul campioanei Spaniei şi a al Europei. Lui Guardiola i-a „ieşit" schimbarea lui Henry cu Ibrahimovici, în timp ce Pellegrini nu a ştiut să gestioneze jumătatea de oră în care echipa sa a avut un om în plus, după eliminarea lui Busquets. În disperare de cauză, a apelat la atacanţii Raul şi Benzema, slăbind mijlocul terenului, acolo unde Xavi şi Iniesta au făcut legea.

Ronaldo a fost atacat cu „lasere"

La primul „El Clasico" din carieră, Cristiano Ronaldo a simţit pe propria piele rivalitatea imensă dintre catalani şi madrileni. Suporterii Barcelonei ştiau cine e pericolul numărul unu din echipa Realului şi n-au ezitat să „sară" în ajutorul favoriţilor. Astfel, de fiecare dată când avea mingea, portughezul era „ochit" din tribune cu lasere de culoare verde, aşa cum s-a întâmplat în minutul 12, când cel mai scump fotbalist din lume se pregătea să execute o lovitură liberă.

Metoda este însă interzisă de regulamente, FC Barcelona riscând acum o amendă consistentă. Pe de altă parte, Ronaldo a fost schimbat în minutul 60 la sugestia staff-ului medical al „galacticilor", care nu şi-a asumat răspunderea pentru o eventuală recidivă a lusitanului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite