Pur şi simplu încântător: Atletico, noua campioană a Spaniei după un final exploziv de sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diego Simeone, de trei ori campion cu Atletico Madrid: o dată ca jucător, de două ori, ca antrenor
Diego Simeone, de trei ori campion cu Atletico Madrid: o dată ca jucător, de două ori, ca antrenor

Trupa pregătită de Diego Simeone (51 de ani) a dat toate calculele hârtiei peste cap şi a cucerit La Liga, lăsând în urma granzii Real Madrid şi Barcelona.

Nici că nu se putea un final mai incins de sezon în La Liga! Cele două rivale din Madrid, Atletico şi Real, au abordat runda cu numărul 38, ultima, în luptă directă pentru titlu.

Atletico, din postura de lider şi cu prima şansă la locul 1, a jucat, în deplasare, la Valladolid, echipă care avea nevoie de victorie pentru a putea spera la salvarea de la retrogradare.

Real, aşteptând un pas greşit al rivalei, a avut, aparent, meciul mai uşor, jucând, acasă, cu Villarreal, care, indiferent de rezultatele din ultima etapă, era sigură de o prezenţă în Conference League. Victoria, în schimb, ar fi propulsat „submarinul galben“ în preliminariile Ligii Europa.

De la aceste coordonate au pornit cele două meciuri decisive pentru titlu. Care au şi avut o desfăşurare nebună! Pentru că atât Valladolid, cât şi Villarreal, au condus în faţa celor două grupări din Madrid. 

Valladolid a avut 1-0 la pauză, în confruntarea cu Atletico, iar la Madrid, Villarreal a intrat cu un avantaj minim la cabine, în duelul cu Real. La aceste scoruri, Atletico era, în continuare, pe primul loc şi campioană.

Zidane, ca şi plecat de la Real Madrid

După pauză, trupa lui Diego Simeone a risipit însă emoţiile! Correa (57) şi Suarez (67) au marcat şi au întors scorul pentru o victorie cu 2-1, care a trimis Valladolid în liga secundă de pe penultimul loc!

Real a întors şi ea rezultatul, prin Benzema (87) şi Modrici (90+2), în meciul cu Villarreal, câştigând cu 2-1. Degeaba însă! Madrilenii au rămas pe 2, însă eşecul i-a trimis pe cei de la Villarreal pe 7, loc de Conference League. Eşecul din campionat, practic, a pecetluit soarta lui Zinedine Zidane, care, aproape sigur, va părăsi Realul. Francezul are şanse mari să fie numit la Juventus, o altă echipă la care a strălucit, ca jucător. Torinezii au un sezon dezamăgitor şi vor să-l înlocuiască pe Andrea Pirlo cu Zinedine Zidane.

Revenind la Atletico Madrid, această formaţie e campioana Spaniei pentru a 11-a oară în istoria ei de 118 ani. E remarcabil că ultimele trei titluri se leagă de numele lui Diego Simeone. Cel din 1995-1996, s-a câştigat cu argentinianul pe teren, ca jucător, în timp ce trofeele din 2013-2014 şi 2020-2021 au fost cucerite cu Simeone, pe bancă, în postura de „principal“.

La Liga, clasament final, Top 5

1. Atletico Madrid 86 de puncte

2. Real Madrid 84p

3. Barcelona 79p

4. Sevilla 74p

5. Sociedad 62p

16 din ultimele 20 de ediţii ale campionatului spaniol au fost câştigate de Real Madrid (6) şi Barcelona (10). Celelalte patru titluri au fost luate de Valencia (2001-2002, 2003-2004) şi de Atletico Madrid (2013-2014, 2020-2021).  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite