Presa internaţională, impresionată de Simona Halep: Cele mai importante reacţii după victoria româncei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (5 WTA) s-a impus în faţa canadiancei Bianca Andreescu (4 WTA), meciul de luni terminându-se cu 3-6, 7-6 (6), 6-3. Confruntarea a contat pentru prima etapă a Grupei Violet, de la Turneului Campioanelor, din Shenzhen.

Deşi venită după o pauză de aproape două luni, Simona Halep a debutat cu o victorie în faţa Biancăi Andreescu, campioana de la Wimbledon fiind cu un pas în faţa celei de la US Open. Presa internaţională a remarcat reuşita Simonei Halep, scriind la superlativ despre româncă. „Simona Halep a reuşit să pună la cale un combeback epic pentru a trece de Bianca Andreescu”, sunt de părere cei de la WTA Insider, care susţin că au urmărit meciul cu emoţii. 

În acelaşi stil sau chiar mai mult a tratat şi „The Guardian” subiectul: „Ce confruntare extraordinară şi de un nivel fizic incredibil între Halep şi Andreescu! Jucătoarea mai tânără a explodat din start şi a încercat să strălucească, dar experienţa Simonei şi-a spus cuvântul! De aceea, Simona este acolo unde este! Este o victorie fenomenală după un meci care ne-a ţinut ţintuiţi pe scaune! Andreescu şi-a etalat tot arsenalul de lovituri, dar acest meci a arătat cât de dură şi rezistentă este Simona Halep. Nimeni nu o poate bate când este într-o asemenea dispoziţie! Unele adversare îi pot lua cel mult un set, dar cine îi poate ţine piept timp de 3 seturi A făcut lucruri demenţiale în defensivă. A returnat atâtea lovituri cu mare precizie şi calitate încât a forţat-o pe Andreescu să-şi cunoască limitele. A fost o lecţie pentru jucătoarea din Canada. 

Associated Press a notat că „Bianca Andreescu a trebuit să se descurce cumva, dintr-o fundătură timpurie, în finalele WTA. (...) Andreescu are, acum, două înfrângeri la rând, după o serie de 17 victorii consecutive. Este, totodată, pentru prima oară când pierde de două ori la rând. Ultima dată, s-a întâmplat în iulie-august 2018. A fost prima întâlnire din carieră cu o jucătoare pe care o admira din copilărie. Familia lui Andreescu provine din România, iar adolescenta a petrecut o parte din copilăria sa în România. (...) Meciul a fost contrastant, când a venit vorba de apelarea la antrenori. Halep a cerut de mai multe ori ajutorul lui Darren Cahill, în timp ce Andreescu nu a cerut nimic din partea antrenorului ei, Sylvain Bruneau”, menţionează sursa citată, care a remarcat acest detaliu interesant.

De asemenea, Radio Canada a remarcat că „Bianca a înfruntat idolul ei din copilărie şi a avut un mare respect pentru ea”, în vreme ce „Vancouver Courier” a descris amănunţit desfăşurarea partidei, iar BBC a considerat că Simona Halep a fost superioară Biancăi Andreescu, pe care a dominat-o în ceea ce priveşte jocul. De menţionat că, odată cu acest meci, Darren Cahill a revenit oficial ca antrenor al Simonei Halep, cei doi consultându-se de mai multe ori, pe parcursul meciului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite