Preliminarii CM 2022: România bate în Islanda şi continuă să spere la calificarea la turneul final! Cum arată clasamentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
radoi

România a învins, joi, în deplasare, echipa Islandei, scor 2-0, în etapa a IV-a a Grupei J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, în primul meci fără gol primit din mandatul selecţionerului.

Calculele erau destul de simple înaintea partidei de la Reykjavik. România şi Islanda aveau fiecare doar 3 puncte după primele 3 meciuri jucate în Grupa J, victoria fiind obligatorie pentru ambele echipe ca să păstreze şansele în cursa pentru calificarea la turneul final de anul viitor. 

Poate şi din acest motiv, cele două naţionale au sărit peste perioada de tatonare şi au oferit un fotbal spectaculos, cu multe ocazii de poartă, încă din primele minute ale întâlnirii.

Cu puţin noroc, tricolorii ar fi putut deschide scorul la şuturile lui Sorescu (4) şi Alibec (6), amândouă execuţiile fiind însă puţin prea înaite. La poarta noastră, Camora (9) a fost aproape să îşi de autotgol, dar Niţă a avut noroc şi mingea a ieşit în corner, pentru ca Baldursson (10) şi Kjartansson (15) să fie  la capătul a două centrări periculoase, însă imprecizia şi Niţă au păstrat tabela nemodificată. 

Minutul 23 a adus cea mai mare ocazie de gol a primei reprize, când Sorescu a interceptat o pasă neglijentă la portar, a ales să dribleze în loc să tragă şi a ieşit cu mingea în aut. Islanda a mai avut o singură ocazie periculoasă până la pauză, şut respins de Niţă cu faţa (29), în timp ce România a ajuns foarte des la poarta nordicilor, prin Alibec (29 şi 44), Sorescu (31), Nedelcu (39), Man (42). 

România a reuşit să marcheze la prima acţiune periculoasă a reprizei secunde, după ce Stanciu a luat o acţiune pe cont propriu. Şutul mijlocaşului de la Slavia a fost însă deviat până la Man, care a îndeplinit o simplă formalitate şi a marcat, cu latul, din apropierea porţii. 

Primirea golului i-a trezit pe islandezii, care au preluat controlul meciului pentru următoarele 15 minute., însă lipsa unor jucători de calitate în avanposturi şi-a spus cuvântul, mai multe faze potenţial periculoase fiind negociate eronat de jucătorii gazdelor.

În minutul 68, Rădoi a mutat cu Manea şi Hagi în locul lui Raţiu şi Sorescu şi România a început să conteze iar în atac. Ianis (73) a reuşit chiar să înscrie, însă reuşita sa a fost anulată pentru un fault superficial. 

Defensiva a rămas însă în continuare călcâiul lui Ahile pentru echipa lui Rădoi şi am scăpat cu faţa curată doar datorită norocului la ratarea imensă a lui  Bjarnasson (76)

România a evitat un final incendiar după ce Stanciu a marcat golul doi, în urma unei faze în care a rămas singur cu portarul, după o pasă la limita ofsaidului a lui Răzvan Marin.  

Citeşte şi Prima reacţie a lui Mirel Rădoi după meciul cu Islanda: "O victorie mare!" Ce spune despre partida cu Liechtenstein

Au evoluat următoarele echipe:

România: Niţă - Raţiu (Manea '68), Chiricheş, Nedelcearu, Camora - Stanciu, Nedelcu, Cicâldău (A. Rus '88) - Man (R. Marin '76), Alibec (Markovic '76), Sorescu (I. Hagi '68). Selecţioner Mirel Rădoi.

Islanda: Runarsson - B. Saevarsson, Hermannsson, B. I. Bjarnason, Thorarinsson - B. Bjarnason, Palsson, Baldursson (Johannesson '67) - J. Gudmundsson, Kjartasson (Thorsteinsson '67), A. Gudmundsson (A. Gudjohnsen '79). Selecţioner Arnar Thor Vidarsson.

Cartonaşe galbene: Nedelcu '8, Chiricheş '37, Niţă '77, Hagi '85 / Thorsteinsson '85.

Arbitri: Alexei Kulbakov - Dzmitri Juk şi Aleh Maslianka -Viktar Şimusik (toţi Rusia);

În urma rezultatelor din această seară, România rămâne pe locul patru în clasament, dar se apropie de primele poziţii ale grupei.

Grupa J, etapa a 4-a

Islanda - România 0-2

Liechtenstein - Germania 0-2

Macedonia de Nord - Armenia 0-0

Clasament

1. Armenia 4 3 1 0 6-2 10

2. Germania 4 3 0 1 7-2 9

3. Macedonia de Nord 4 2 1 1 9-4 7

4. România 4 2 0 2 7-6 6

5. Islanda 4 1 0 3 4-8 3

6. Liechtenstein 4 0 0 4 1-12 0

*Se califică direct la turneul final câştigătoarea din fiecare grupă. Ocupantele locurilor secunde, zece la număr, alături de două naţionale venite din Liga Naţiunilor, vor merge la baraj. Aceste 12 echipe se vor lupta pentru ultimele 3 locuri disponibile pentru Europa la CM 2022.

Programul tricolorilor în grupa J

*5 septembrie: România – Liechtenstein, ora 21.45 – Arena Naţională (Bucureşti)

*8 septembrie: Macedonia de Nord – România, ora 21.45 – Tose Proeski Arena (Skopje)

*8 octombrie: Germania – România

*11 octombrie: România – Armenia

*11 noiembrie: România – Islanda

*14 noiembrie: Liechtenstein – România

Toate partidele vor fi live pe Pro TV şi Radio România Actualităţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite