Potrivit UEFA, Arena Naţională trebuie modificată radical. Până acum, stadionul a costat 234 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arena Naţională, cel mai important stadion din România FOTO Rpressport
Arena Naţională, cel mai important stadion din România FOTO Rpressport

Inaugurată în septembrie 2011, Arena Naţională ar trebui modificată radical, conform unui raport întocmit de UEFA. Altfel spus, cu toate că au fost investiţi 234 de milioane de euro, stadionul nu este la standardele forului european şi riscă să piardă organizarea Campionatului European din anul 2020, din care ar urma să găzduiască trei meciuri din faza grupelor şi unul din sferturile de finală.

Dincolo de eterna problemă a Arenei Naţionale, gazonul, UEFA a numit mai multe puncte problematice, care ar trebui rezolvate în vederea competiţiei europene pe care România speră s-o găzduiască peste şase ani. Federaţia Română de Fotbal are drept termen limită 25 aprilie 2014 pentru depunerea candidaturii şi, potrivit ziare.com, trebuie să fie făcute mai multe modificări ca stadionul să devină eligibil.

  • 800 de locuri în 80 de loje, faţă de 480 în 40, câte sunt în prezent;
  • capacitatea stadionului să fie mărită cu 5.000 de locuri, lucru cu atât mai dificil cu cât o parte din locurile din tribune vor fi înlocuite de viitoarea zonă VIP, care trebuie extinsă;
  • extinderea locurilor de parcare - în prezent capacitatea parcării subterane este de 192 de locuri şi a celei externe de 1.250; în comparaţie, UEFA solicită 1.268 de locuri doar pentru oficialii echipelor, sponsori şi VIP-uri, iar forul european prevede să existe două parcări pentru supoteri şi patru pentru reprezentanţii presei, staff-urilor echipelor, oficialilor şi sponsorilor.
  • modificarea zonei destinată mass-media, a cărei capacitate trebuie să crească de la 364 la 485 de locuri;
  • creşterea numărului de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi, de la 270 la 460.

Ştiri pe aceeaşi temă:

47 de stadioane se luptă să găzduiască meciuri la Euro 2020. "Arena Naţională" şi-a înregistrat şi ea candidatura

Euro-2020 va fi organizat în 13 oraşe din Europa. Mircea Sandu: "Ne înscriem şi noi cu Arena Naţională"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite