Poli şi Bistriţa, în „C“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii bistriţeni  şi cei timişoreni „fierb“ în aşteptarea verdictului de la TAS
Jucătorii bistriţeni şi cei timişoreni „fierb“ în aşteptarea verdictului de la TAS

Cele două formaţii n-au luat licenţa pentru Liga I, n-au depus nici documentaţia necesară ca să aibă drept de joc în „B“, iar mult aşteptatul verdict de la TAS nu se ştie când va veni. „Adevărul“ îţi explică de ce Timişoara şi Gloria au nevoie de un miracol pentru a scăpa de un dezastru.

Comisia de Apel a FRF a anunţat, joi seară, numele cluburilor care au dreptul de a evolua în Liga a doua în noul sezon. Surprinzător, printre ele nu se află Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa. Motivul? Cele două formaţii nici n-au solicitat licenţa pentru „B"! În condiţiile în care n-au obţinut nici licenţa pentru Liga I, toate speranţele bănăţenilor şi ale ardelenilor se leagă de Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Forul de la Lausanne e singurul care poate readuce cele două grupări în primul eşalon. Altfel, Poli şi Bistriţa vor ajunge direct în „C"! Totuşi, există o problemă mare cu verdictul de la TAS: nu se ştie când va veni. „Adevărul" a adunat declaraţiile celor implicaţi în acest caz. Concluzia? Viitorul nu prea sună bine pentru Timişoara şi Gloria.

Ce zice Gloria?
Preşedintele Jean Pădureanu şi directorul general, Răzvan Grec, ne-au descris situaţia din punctul lor de vedere.
- Până la 4 iulie trebuia să trimitem la TAS documentele pentru a ne susţine cazul. Am făcut acest lucru săptămâna trecută.
- Până la 12 iulie, FRF trebuie să trimită la TAS punctul de vedere oficial vizavi de acest caz.
- După 12 iulie, TAS va dezbate cazul.
- Când va veni verdictul? Nu se ştie.

Ce zice Timişoara?
Din partea bănăţenilor, Marian Iancu şi Gheorghe Chivorchian au venit cu precizările de rigoare.
- Până la 4 iulie trebuia să depunem la TAS documentele prin care să ne susţinem cazul. Am făcut asta acum două săptămâni.
- Până la 12 iulie, TAS trebuie să primească şi din partea FRF un punct de vedere oficial.
- După 12 iulie TAS va dezbate cazul.
- Când va veni verdictul? Nu se ştie.

Ce zice Duru?
Directorul de licenţiere de la FRF, Viorel Duru, a făcut o serie de afirmaţii, dintre care ultima poate arunca în aer speranţele Timişoarei şi ale Bistriţei de a reveni în Liga I.
- Cazul celor două echipe va intra pe rol la TAS după 12 iulie.
- Procedura poate dura şi o lună, pentru că fiecare parte este chemată în faţa instanţei pentru a-şi susţine cazul.
- În mod normal, verdictul poate veni după 11 august.

Aici apare cea mai mare problemă în acest caz. Liga I începe la data de 22 iulie. Deci, chiar dacă Timişoara şi Bistriţa vor primi un răspuns favorabil din partea forului de la Lausanne, decizia nu mai are cum să fie pusă în aplicare!

Nu vor să aştepte după TAS

Conducătorii celor două formaţii sunt conştienţi de această situaţie. Tocmai de aceea, Marian Iancu şi Jean Pădureanu cer ca Liga I să pornească la drum cu Poli şi Bistriţa, în aşteptarea verdictului de la Lausanne. Viorel Duru ne-a explicat, însă că această situaţie nu este posibilă: „Din punct de vedere sportiv, clasamentul a fost omologat cu Bistriţa pe locul 14 şi cu Timişoara pe locul 2, însă cele două cluburi nu pot evolua în prima ligă din cauza faptului că nu au îndeplinit toate criteriile de acordare a licenţei pentru Liga I". Următoarea întrebare: ce se întâmplă dacă noul sezon va începe fără Poli şi Gloria în primul eşalon, iar, ulterior, cele două formaţii vor avea câştig de cauză la TAS? Răspunsul îl dă preşedintele Ligii, Dumitru Dragomir: „Ferească Dumnezeu să se întâmple aşa ceva! Vă daţi seama câte despăgubiri ar avea de plată Federaţia? De ordinul milioanelor de euro".

Verdictul, după 17 septembrie?!

Pe site-ul oficial al TAS, cazurile Bistriţa şi Timişoara nu figurează acum pe lista proceselor ce vor fi soluţionate până la 17 septembrie! La prima vedere, asta înseamnă că cele două cluburi pot rata participarea şi în „B", dar şi în „C", în condiţiile în care cele două eşaloane vor porni la drum la 20, respectiv 19 august! Totuşi, Viorel Duru spune că decizia TAS poate veni înainte de 17 septembrie: „Nu are nicio relevanţă acea listă de pe site-ul oficial. Acolo sunt trecute doar procesele care au intrat deja pe rol la TAS. Cazurile Bistriţei şi Timişoarei vor intra pe rol după 12 iulie".

Mister

Timişoara, Bistriţa, dar şi FRF susţin că au solicitat celor de la TAS să judece în regim de urgenţă cazul. Apare însă o nouă problemă, despre care vorbeşte Viorel Duru: „Nu se ştie ce însemnă regim de urgenţă şi cât de repede se vor rezolva lucrurile. TAS a primit calendarul competiţional intern şi ştie când vor începe competiţiile în România".

Craiova răsuflă uşurată

Adrian Mititelu a scăpat de emoţii după ce echipa sa a primit, la Apel, licenţa pentru liga a doua, scăpând astfel de Liga a III-a! Nu la fel de norocoşi au fost cei de la Juventus Bucureşti, Farul Constanţa şi Gloria Buzău. Aceste formaţii n-au primit licenţa pentru „B", urmând a juca în al treilea eşalon. Dacă Juventus Bucureşti oricum retrogradase în „C" şi nu mai are scăpare, în schimb, pentru Farul şi Buzău mai există o speranţă. Cele două cluburi pot profita de o modificare a unui articol de regulament. Astfel, ele pot primi, în mod exepţional, licenţa pentru Liga a II-a.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite