Plogging pentru România, ediţia a 3-a: Sportivi amatori voluntari curăţă de gunoaie zone verzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gunoaie

Plogging pentru România, mişcare ecologică prin sport, ce curăţă de gunoaie pădurile din ţară, cu sprijinul voluntarilor, lansează Ediţia 3 a proiectului, care se va derula în perioada următoare în zonele Ilfov (pădurea Cernica), Constanţa şi Prahova.

Iniţiatorul proiectului este Asociaţia Adrenallina Media, care anunţă şi calendarul noilor activităţi din cadrul proiectului:

*Ilfov 15-16 august 2020,

*Constanţa 12-13 septembrie 2020,

*Prahova 19-20 septembrie 2020.

Cei interesaţi să se alăture proiectului şi să devină voluntari pentru unul dintre cele 3 evenimente se pot înscrie pe platforma oficială, la: http://plogging.ro/voluntari/

Până acum, prin acţiunile eco sportive Plogging pentru România s-au strâns aproximativ 7 tone de gunoaie şi plastic din păduri. 

Evenimentele Plogging pentru România se vor derula respectând normele legislative în vigoare privind siguranţa în contextul Covid-19: în cadrul acţiunilor, grupurile de sportivi amatori voluntari în proiect vor fi împărţiţi în grupuri de maximum 10 persoane, vor respecta distanţarea şi vor purta masca de protecţie. 

Prima activitate se va desfăşura în pădurea Cernica şi va fi realizată în parteneriat cu Asociaţia Adevăraţii VeloPrieteni, un grup de sportivi amatori pasionaţi de mersul pe bicicletă.

Plogging pentru România Ediţia 3 este finanţat de programul Start ONG, lansat de Kaufland România şi implementat de asociaţia Act for Tomorrow.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/de iniţiativă.

Ce înseamnă plogging?

Suntem o mişcare ecologică prin alergare şi sport din România, ce îşi propune să igienizeze zonele verzi, la nivel naţional, cu ajutorul voluntarilor sportivi amatori.

Ne propunem să curăţăm de plastic şi deşeuri, de sticle şi gunoi menajer pădurile din România, să le lăsăm în urmă luminoase, aerisite, curate, aşa cum trebuie să fie mereu. Şi vom face asta în alergare sau pe bicicleta, prin evenimente eco-sportive.

Conceptul acesta de strângere a gunoaielor în alergare poartă numele de plogging, este de origine suedeză şi este compus din 2 cuvinte: jogging + plocka up (a ridica, în limba suedeză).

Fiecare ediţie a programului Plogging pentru România presupune aproximativ 5 ore de strâns gunoaie şi deşeuri, urmate apoi de o tură de alergare, bicicletă, hiking sau alt tip de mişcare, în pădurea proaspăt curăţată. 

Asociaţia contorizează kilometrii pe care îi parcurge cu voluntarii în alergare sau cu bicicleta şi, bineinţeles, kilogramele de deşeuri strânse, pe pagina proiectului: http://plogging.ro/

VIDEO, episod pilot Plogging pentru România: 

https://www.youtube.com/watch?v=n04CWSVjv8o&t=5s

Pagina de Facebook Plogging pentru România:

https://www.facebook.com/ploggingpentruromania/

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite