Pentru că par încremeniţi de frică, fotbaliştii ruşi au primit mesaje dure de la cei ucraineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vitali Mikolenko
Vitali Mikolenko

Frica naşte monştri! O vorbă des auzită, care, de o săptămână, parcă a început să se şi simtă. Pentru că, cu puţine excepţii, ruşii tac mâlc vizavi de invazia lui Putin, fotbaliştii ucraineni i-au criticat pe cei ruşi pentru lipsa de curaj.

După invazia barbară a ruşilor lui Vladimir Putin în Ucraina, foarte puţini oameni au ieşit pe străzile oraşelor fostului imperiu ţarist să se opună politicilor criminale ale preşedintelui rus, foarte puţini sportivi au luat atitudine, mulţi dintre ei cu jumătate de gură, parcă majoritatea ruşilor ar susţine acţiunile impuse de la Moscova. Un număr foarte mare de fotbalişti ucraineni au fost foarte vehemenţi şi duri în a contesta acţiunile dictatorului, Aderinsola Eseola de la Vorskla Poltava l-a făcut o făptură bolnavă, Serhiy Rybalka, de la Oleksandria, l-a numit o creatură care trebuie să moară cât mai repede, dar aproape nicio voce a unui jucător rus nu s-a auzit. Acest fapt i-a determinat pe ucraineni să-i critice dur pentru lipsa de curaj.  

Vitali Mikolenko, fundaşul de 22 de ani de la Everton, a dat de pământ cu Artiom Dziuba, atacant la Zenit şi component al naţionalei Rusiei. „În timp ce tu, nenorocitule, rămâi tăcut la fel ca ceilalţi colegi ai tăi idioţi de echipă, civili paşnici sunt ucişi în Ucraina! Voi, alături de copiii voştri, veţi rămâne în temniţa voastră pentru tot restul vieţii. Şi mă bucur că va fi aşa”, a transmis Mikolenko, plin de furie.

Nimic nu pare însă să-i facă pe fotbaliştii ruşi să se lepede de frica ce le-a îngheţat acţiunile sau să iasă din apatia care în acest caz reprezintă, de fapt, susţinerea agresorului. Din cauza asta, încă o declaraţie de la un fotbalist ucrainean, Andrei Iarmolenko, de la West Ham, le-a fost adresată: „Băieţi, de ce staţi ca nemernicii fără să spuneţi nimic? În ţara mea mor oameni, mor femei, ne ucid mame, ne ucid copiii. Dar nu spuneţi nimic, nu aţi făcut niciun comentariu. Vă cunosc pe mulţi, toţi mi-aţi spus că nu ar trebui să fie aşa, că preşedintele vostru nu face bine. Deci, băieţi, voi aveţi influenţă asupra oamenilor, exprimaţi-vă! Acum este momentul să vă arătaţi curajul... în viaţa reală”.

Şevcenko, apel la uniune

Fostul selecţioner ucrainean Andrei Şevcenko crede că dacă vor rămâne uniţi, ucrainenii pot face faţă urgiei ruse. „Am trecut prin multe momente grele şi în ultimii 30 de ani ne-am format ca naţiune. Astăzi este o perioadă dificilă pentru noi toţi. Dar trebuie să ne unim. Împreună vom câştiga! Slavă Ucrainei!”, a declarat fostul jucător.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite