„Pe viaţă la Steaua“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cuplul de fundaşi centrali folosit de Levy în meciul cu ŢSKA Sofia l-a impresionat pe Becali. Galamaz a marcat, iar Iliev a salvat un gol ca şi făcut. Patronul Stelei este uşor impresionabil. Uneori, e suficient un singur meci bun făcut de anumiţi jucători pentru ca Gigi Becali să le promită marea cu sarea.

Minutul 16 al meciului Steaua - ŢSKA Sofia. Galamaz se înalţă din centrul careului şi reia în plasă centrarea lui Brandan. Până la venirea lui Mihai Stoica, „Gala" n-a fost unul dintre preferaţii antrenorilor care s-au perindat prin Ghencea. Astfel că, în vară, după plecarea lui Olăroiu, stoperul a vrut să plece de la Steaua pentru a i se alătura lui Marius Bilaşco, în China, la Tianjin Teda. Insistenţele lui Meme, care l-a tot rugat să rămână, dar şi destinul favorabil au întors decizia jucătorului de 30 de ani, al cărui contract cu roş-albaştrii expiră în iarnă. Geraldo s-a accidentat, Gardoş a început să dea rateuri, astfel că Galamaz a devenit titular de drept, crescând în evoluţii de la meci la meci. Partida cu bulgarii l-a convins pe Gigi Becali să-l cheme la negocieri pe George, pentru a-i oferi un nou contract, care se va întinde pe durata încă unui an.

Pe viaţă pentru o cruce

În aceeaşi situaţie se află şi colegul său din defensivă, Valentin Iliev. În minutul 88 al întâlnirii de joi, bulgarul s-a întins şi i-a respins incredibil lui Zicu şansa de a marca un gol care să o ţină în viaţă pe ŢSKA. Imediat după, fundaşul de 31 de ani şi-a făcut semnul crucii. Becali s-a arătat din nou impresionat.

„L-aş ţine toată viaţa la Steaua pentru că s-a gândit la Dumnezeu imediat cum a salvat acea minge de pe linia porţii. În plus, m-a impresionat şi la începutul săptămânii prin credinţa sa. I-a cerut voie lui Levy să plece din cantonament pentru a se spovedi de Sf. Maria", a punctat patronul roş-albaştrilor. Cu toate acestea, cei doi jucători nu pot fi siguri că vor rămâne la Steaua şi în continuare. Gigi le-a mai promis şi altor fotbalişti că îi va ţine pe termen nelimitat în Ghencea, după care s-a descotorosit de ei fără nici cea mai mică remuşcare.

"Iliev s-a gândit la Dumnezeu imediat cum a salvat acea minge de pe linia porţii."
Gigi Becali
patron Steaua

Alţii care au fost „pe viaţă" la Steaua

Vali Badea a marcat două goluri în preliminariile Ligii, contra lui Standard Liege, în 2006. A fost cedat în 2008, în Grecia, la Panserraikos FC.

Janos Szekely a marcat golul victoriei cu FC Vaslui, într-un meci din 2009. A intrat în conflict cu patronul, a fost trimis la echipa a doua şi cedat în această vară în Rusia, la Volga Nizhny Novgorod.

Maicon de Oliveira a marcat două goluri cu Sportul, în campionatul trecut. Nu i s-a activat opţiunea de cumpărare în această vară şi a fost cedat înapoi la Volyn Lutsk, în Ucraina.

Marius Lăcătuş a calificat Steaua în Liga Campionilor după o dublă cu Galatasaray în 2008. A fost dat afară de trei ori, ultima oară chiar în acest an.

Carlos Alberto a apărat foarte bine în preliminariile Ligii, cu Standard Liege, în 2006. A fost dat afară în 2007, după ce a făcut mai multe gafe.

Bulgarii cred că Zicu va avea viaţă grea dacă nu dă gol în retur!

Zicu e trist, Nicoliţă şi Tănase se îmbrăţişează  Foto: r. păsărică



Erou până joi, pentru că marcase trei goluri în trei meciuri, Ianis Zicu a intrat în colimatorul bulgarilor după meciul tur disputat de ŢSKA, la Cluj, contra Stelei. Pe finalul întâlnirii, atacantul sofioţilor a ratat o ocazie incredibilă, şutând din câţiva metri în piciorul lui Iliev. Oportunitatea irosită n-a rămas fără ecou în presa bulgară. „Zicu ne-a îngropat speranţele în minutul 89. A ratat nepermis", a scris publicaţia „Sportal".

Fanii sunt furioşi

„Adevărul" l-a contactat pe Ivan Nikolov, ziarist la cel mai important cotidian sportiv din ţara vecină, „7 zile sport", pentru a afla care vor fi consecinţele jocului slab făcut pentru Ianis. „Principalul motiv pentru care lumea e supărată aici este acela că oricare dintre jucătorii lui ŢSKA ar fi reuşit să înscrie la acea ocazie. Iar Zicu e cel mai bine plătit jucător de la noi. Ia 15.000 de euro pe lună, deci se aşteaptă mai multe de la el", ne-a spus Nikolov. Mai mult, mijlocaşul de 28 de ani a reuşit să-i scoată din sărite şi pe pătimaşii suporteri ai bulgarilor.

„Deocamdată, reacţiile nu au fost chiar atât de dure. În sensul că fanii l-au criticat pentru jocul slab, însă nu au de gând să îl huiduie la retur. Totuşi, dacă şi atunci va evolua la fel şi nu va reuşi nici să marcheze, Zicu va avea viaţă grea cu ei", a conchis Ivan.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite