Orientarea sexuală a Conchitei Martinez, secretul pe care îl ştie toată lumea. Fosta mare jucătoare conduce echipa de Cupa Davis a Spaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România va întâlni Spania la Cluj-Napoca în acest weekend, meci contând pentru calificarea la barajul ce permite accesul în Grupa Mondială.

Conchita Martinez este antrenorul ambelor echipe naţionale ale Spaniei: atât cea de Cupa Davis, cât şi cea de Fed Cup. Ea a vorbit despre confruntarea cu România din weekend: "Am avut timp destul să urmărim echipa României. Ştiu de dublul românesc, ştiu de Marius Copil, căruia îi place această suprafaţă şi despre care ştiu că este bun la serviciu. Echipa României are diverse atuuri, dar vom aborda aceste meciuri cu multă siguranţă şi sper să câştigăm. Încercăm să uităm de presiune şi să jucăm aşa cum ştiu, fiecare jucător să dea maximul".

Conchita Martinez a fost o mare jucătoare de tenis, care a câştigat Wimbledonul în 1994 şi a ajuns în finală la Asutralian Open şi la French Open. Cea mai bună clasare din carierea ei este locul doi, în 1995. De asemenea, ea a obţinut trei medalii olimpice, ultima în 2004, iar în 2006 s-a retras. Avea 33 de ani şi 33 de titluri în plamares . 

Deşi nu a recunoscut niciodată în mod oficial, Conchita Martinez este lesbiană şi a avut o relaţie cu fosta jucătoare portoricană Gigi Fernandez, dar şi cu argentiniana Patricia Tarabini. Despre ea se spune că umbla dezbrăcată prin vestiar, ceea ce era şi este destul de neobişnuit. Orientarea sexuală a Conchitei este considerată a fi unul dintre secretele cel mai prost ţinute, singura verigă lipsă fiind de fapt o recunoaştere a jucătoarei.

De-a lungul anilor, tenisul feminin a avut lesbiene celebre, precum Martina Navratilova sau Amelie Mauresmo. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite