Olăroiu, ca Tom Cruise în „Misiune Imposibilă“: „Arabii n-au nicio şansă în finala Ligii Campionilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Dănălache, cel mai bun cunoscător al fotbalului chinez, a prefaţat meciul decisiv care e programat pentru sâmbătă (ora 14.00, Dolce Sport).

Cristian Dănălache e, cu siguranţă, cel mai bun cunoscător al fotbalului chinez din România. Vârful de 33 de ani tocmai a încheiat al 5-lea sezon în „Ţara Marelui Zid“, marcând de 24 de ori în 27 de meciuri în liga secundă. Iar asta după ce, în 2012, a fost chiar golgheterul primei ligi.

„Adevărul“: Cum vezi meciul decisiv din finala Ligii Campionilor Asiei?

Cristian Dănălache: Nu cunosc echipa lui Olăroiu, dar ştiu ce poate Guangzhou, de departe cea mai puternică echipă din China. Când un club câştigă titlul cinci sezoane la rând, asta spune totul despre forţa lor. În mod normal, arabii n-au nicio şansă, dar fotbalul e frumos, fiindcă apar şi surprize.

Cum e atmosfera pe stadionul celor de la Guangzhou?

E o arenă uriaşă, de vreo 50.000 de locuri şi e mai mereu plin. Să ştii însă că spectatorii nu pun o presiune mare pe echipa adversă. La ei, atmosfera e altfel, nu e ca în Europa. 

În ce constă atunci forţa celor de la Guangzhou?

Au cei mai buni fotbalişti chinezi, cam toţi de echipa naţională, plus un nucleu de brazilieni. Totuşi, pentru Al-Ahli e bine că Robinho nu o să joace în finală, fiindcă n-a fost trecut pe lista pentru Liga Campionilor Asiei.

Ce slăbiciuni sau probleme au chinezii?

Elkeson, vârful lor brazilian, nu mai la fel după ce a revenit după o accidentare. Am înţeles că celălalt atacant, Ricardo Goulart, s-a accidentat în tur şi e incert. Dacă ei nu sunt pe teren sau în formă, forţa celor de la Guangzhou scade, mai ales că Paulinho, alt brazilian, e un mijlocaş de profil defensiv şi e mai greu să facă diferenţa.

Pentru tine ce urmează după sezonul din liga secundă?

Sper să prind un contract în prima ligă, fie în China, Japonia sau Coreea de Sud. În România, mă întorc doar în vacanţă.

14 meciuri fără înfrângeri are Al-Ahli în toate competiţiile. Echipa n-a mai pierdut de la 3 iunie, atunci când a jucat ultima partidă din sezonul trecut.   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite