Obiectiv major pentru Klose: golgheter all-time al CM. Cel mai bun marcator din istoria Germaniei, la un pas de record

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miroslav Klose. FOTO: Reuters
Miroslav Klose. FOTO: Reuters

Din 2006, brazilianul Ronaldo este cel mai bun marcator al Campionatelor Mondiale, cu 15 reuşite, în total. Aproape sigur la ultimul Mondial din carieră, Miroslav Klose, care a devenit în urmă cu câteva zile golgheterul all-time al Germaniei, vrea să detroneze şi acest record.

Toţi cei care mă cunosc ştiu că recordul de goluri la Campionatul Mondial este obiectivul meu“, a anunţat recent Miroslav Klose. La 36 de ani, vârstă pe care a aniversat-o cu trei zile înainte de startul competiţiei, atacantul se pregăteşte să-şi susţină „cântecul de lebădă“ în stil de mare campion. Stabilirea unei noi borne la Mondiale ar fi un final frumos pentru vârful care, la fel ca şi Pele, va juca la al patrulea său turneu final. 

„Mă aştept să fie ultimul meu Mondial“, a spus Klose, un fotbalist cu origini poloneze, care a debutat în naţionala Germaniei în 2001. Şi care la Mondiale se simte ca peştele-n apă. A marcat cinci goluri la turneul de debut, în 2002, toate cu capul (un record), încă cinci în 2006, şi patru în Africa de Sud. Singurul jucător din lume cu cel puţin patru goluri marcate la trei Cupe Mondiale mai are un singur pas pentru a-şi atinge ţelul. 

Ronaldo a depăşit un german, Klose poate detrona un brazilian

În 2006, la Mondialul găzduit de Germania, brazilianul Ronaldo a doborât recordul germanului Gerd Muller, care data de 32 de ani. Acum, în 2014, la turneul găzduit de Brazilia, germanul Klose are ocazia de a egala sau doborî recordul brazilianului Ronaldo. Klose e la un singur gol în urma actualului golgheter all-time al competiţiei, va fi titular în avanposturile „Mannschaft-ului“ şi are un randament excelent la turneele finale. Nu va fi însă uşor, pentru că Germania face parte dintr-o grupă complicată, cu Portugalia, Ghana şi SUA. 

Un alt record personal important l-a stabilit Klose vinerea trecută, în ultimul amical al Germaniei înainte de startul CM, 6-1 cu Armenia. Atacantul lui Lazio a înscris un gol şi a devenit golgheterul all-time al Germaniei, cu 69 de reuşite în 132 de partide, depăşind performanţa lui Gerd Muller (68 de goluri în 62 de meciuri). 

Dintre marcatorii la Mondiale aflaţi în activitate, cel mai „aproape“ de Klose este spaniolul David Villa, cu opt goluri. 

40 de ani a rezistat recordul lui Gerd Muller, care a marcat ultimul său gol pentru naţionala Germaniei (cel cu numărul 68) în finala CM din 1974, cu Olanda

image

Vezi şi 

Germania a prezentat lista provizorie pentru Campionatul Mondial. Miroslav Klose poate doborî două recorduri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite