O sportivă de doar 15 ani, revelaţia tenisului feminin: s-a impus în rândul celor mai bune jucătoare din lume, deşi la începutul anului era în afara Top 600

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cori Gauff tocmai a cucerit primul ei turneu WTA, la doar 15 ani, după ce s-a impus în finala competiţiei din Austria, de la Linz, pe care şi-a adjudecat-o în trei seturi, în detrimentul letonei Jelena Ostapenko.

Cori Gauff are numai 15 ani şi tocmai a inaugurat în palmaresul ei un turneu WTA, urmând ca, de săptămâna viitoare, să intre în Top 100 WTA. Jucătoarea de origine americană s-a impus la Linz, după o finală disputată cu Jelena Ostapenko, ceea ce se va reflecta în clasamentul WTA, care va fi actualizat chiar de mâine. Mai exact, Cori Gauff va urca nu mai puţin de 39 de poziţii, urmând să ocupe locul 71.

„Sunt în stare de şoc! E o nebunie că am câştigat primul meu trofeu WTA, mai ales că am ajuns pe tabloul principal din postura de lucky loser”, a fost reacţia americancei, după titlul câştigat în Austria. Saltul lui Cori Gauff este cu atât mai spectaculos cu cât, la începutul anului, se afla în afara Top 600 WTA. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite